Πώς θα λειτουργούν εφεξής οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Πώς θα λειτουργούν εφεξής οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης – Ψυχικού

Ξεκινά από Δευτέρα 15 Ιουνίου η λειτουργία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης – Ψυχικού.

Με βάση τις πρακτικές επαναφοράς της λειτουργίας των βιβλιοθηκών μετά την αναστολή της λειτουργίας τους λόγω της COVID-19 και σύμφωνα με την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/11/10486, η Δημοτική Βιβλιοθήκη ΟΚΑΠΑ εναρμονίζεται με τις νέες οδηγίες και προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα λειτουργίας (ωράριο εξυπηρέτησης κοινού: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-15:00).

Χρήση αναγνωστηρίου

Η βιβλιοθήκη θα περιορίσει το ωράριο λειτουργίας της και θα εξυπηρετεί τους χρήστες κατόπιν ραντεβού, μόνο όσον αφορά στην κυκλοφορία του υλικού (δανεισμός και επιστροφές βιβλίων). Το αναγνωστήριο θα λειτουργήσει επίσης κατόπιν ραντεβού και η διάρκεια παραμονής δεν θα ξεπερνά τις 2 ώρες.

Δεν επιτρέπεται η αλλαγή θέσης αναγνώστη και τραπεζιού ανάγνωσης. Η χρήση των υπολογιστών της βιβλιοθήκης δεν θα επιτρέπεται. Συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας. Δεν επιτρέπεται η χρήση υλικού από άλλον αναγνώστη χωρίς τη μεσολάβηση του ασφαλούς χρόνου καραντίνας του υλικού (72 ώρες).

Δανεισμός βιβλίων

Η είσοδος στη βιβλιοθήκη θα επιτρέπεται μόνο εφόσον έχει γίνει σχετική κράτηση. Τα ραντεβού θα τηρούνται αυστηρά έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια η βιβλιοθήκη για όλους.

Ως μέση διάρκεια παραμονής των χρηστών στη βιβλιοθήκη ορίζονται τα 15’ λεπτά. Ενδέχεται ο επισκέπτης να χρειαστεί να περιμένει τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις (1,5 μ.).

Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρήση:

  • Της υπηρεσίας δανεισμού για 30 μέρες και θα επιστρέφουν τα βιβλία εντός του ωραρίου λειτουργίας της βιβλιοθήκης.
  • Να πλοηγηθούν στον ηλεκτρονικό κατάλογο https://psychikolib.openabekt.gr/ και να επιλέξουν τα βιβλία που θέλουν να δανειστούν (μέχρι 5 βιβλία για 30 μέρες).
  • Θα εφαρμοστεί η μέθοδος δανεισμού κατόπιν παραγγελίας και μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας κράτησης. Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης θα κάνει την προετοιμασία και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα παραλάβουν συγκεκριμένη μέρα και ώρα.
  • Προσωρινά αναστέλλεται το δικαίωμα κράτησης δανεισμένου υλικού.

Επιστροφές βιβλίων

Όλα τα βιβλία που επιστρέφονται παραμένουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για 3 μέρες από την ημέρα επιστροφής για απολύμανση. Για όλες τις χρήσεις στις βιβλιοθήκες κρατήσεις γίνονται στο https://form.jotform.com/201631804416346

Γενικές οδηγίες προς το κοινό

Αν υπάρχει οποιοδήποτε σύμπτωμα (κρυολόγημα, πυρετός) παρακαλούνται οι χρήστες να μην επισκέπτονται τον χώρο της βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ, είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας για την είσοδο στη βιβλιοθήκη και η χρήση αντισηπτικού διαλύματος.

Ο ΟΚΑΠΑ θα επαναξιολογεί τα δεδομένα και θα τροποποιεί τις οδηγίες πρόσβασης στον χώρο της βιβλιοθήκης με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη ΟΚΑΠΑ/210 6773484, 210 6724307.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet