Ριφιφί σε τράπεζα του Ψυχικού: Η ΕΛ.ΑΣ. «κυκλώνει» τους δράστες – Τι δείχνουν τα στοιχεία
enikos.gr
Κοινωνία

Ριφιφί σε τράπεζα του Ψυχικού: Η ΕΛ.ΑΣ. «κυκλώνει» τους δράστες – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της μεγάλης ληστείας των θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό.

Η διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων ανακαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2020 όταν μία από τις κατόχους επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο χώρο. Όταν κατήγγειλε την κλοπή των αντικειμένων της, διαπιστώθηκε ότι τρεις μεγάλες «γειτονικές» θυρίδες είχαν επίσης γίνει στόχος διάρρηξης. Η προηγούμενη φορά που η ίδια είχε επισκεφθεί το θησαυροφυλάκιο ήταν στις αρχές Αυγούστου και δεν είχε διαπιστώσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι κάτοχοι των τριών άλλων θυρίδων είχαν να επισκεφθούν το συγκεκριμένο κατάστημα τουλάχιστον 10 μήνες.

Ηδη οι αρμόδιοι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχουν ήδη αναλύσει μια λίστα 300 επισκεπτών του θησαυροφυλακίου (έχει περίπου 1.500 θυρίδες) την επίμαχη περίοδο και έχουν δημιουργήσει έναν ολιγάριθμο «πυρήνα» υπόπτων.

Σύμφωνα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει η εφημερίδα «Τα Νέα» από τις τέσσερις διαρρηγμένες θυρίδες (με χρήματα και τιμαλφή που κοστολογούνται περίπου στα 5 εκατ. ευρώ), αλλά και από την εξέταση από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., το άνοιγμά τους έγινε με μικρό εργαλείο στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στο μεταλλικό ντουλάπι και το πλαίσιο του φωριαμού.

Μάλιστα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο επιτήδειος δράστης ή και οι συνεργοί του άνοιξαν τις συγκεκριμένες θυρίδες μέσα σε λίγα λεπτά και σε χρόνο, όπως τονίζουν, κατά πολύ μικρότερο από αυτόν που είχε εκτιμηθεί αρχικά. Παράλληλα, δεν αποκλείουν η διάρρηξη να είχε γίνει σε δύο ή τρεις διαφορετικές εισόδους του δράστη στον υπόγειο χώρο της τράπεζας καθώς και ότι οι συγκεκριμένες θυρίδες στη βάση του φωριαμού κίνησαν το ενδιαφέρον των διαρρηκτών γιατί ήταν μεγαλύτερου μεγέθους και επομένως υπέθεσαν πως η λεία θα ήταν μεγαλύτερη.

Επιπλέον, από τη συγκεκριμένη εξέταση έχει διαπιστωθεί πως ο διαρρήκτης που φαίνεται ότι ήταν κάτοχος θυρίδας και είχε πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο μπορεί να είχε ανοίξει με το ίδιο εργαλείο και το «γλωσσίδιο» της κλειδαριάς που αντιστοιχεί στο κλειδί πασπαρτού που έχουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι.

Έτσι, εξέτασαν μια λίστα 300 επισκεπτών-κατόχων θυρίδων στο εν λόγω θησαυροφυλάκιο από τις αρχές του 2020 μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, εστιάζοντας πάντως στην περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, και με τη βοήθεια των υπευθύνων των πιστωτικών ιδρυμάτων γίνεται ανάλυση της λίστας.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet