Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer για 3η χρονιά στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer για 3η χρονιά στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Για τρίτη συνεχή χρονιά στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού θα λειτουργήσει Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών για τους κατοίκους.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες, όπως ιατρός νευρολόγος, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός αποτελούν την επιστημονική ομάδα που θα υποστηρίζει τη δωρεάν εξέταση βαθμού λειτουργίας της μνήμης και την ένταξη των συμμετεχόντων στις ανάλογες ομάδες πρόληψης και δημιουργικής απασχόλησης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Αlzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Στον Σταθμό μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι:

  • ασθενείς που πάσχουν από άνοια,
  • μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας,
  • άτομα άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης.

Ο Σταθμός θα λειτουργεί πρωινές ώρες στη Λέσχη Δημιουργικής Ωριμότητας στο Νέο Ψυχικό (Ρήγα Φεραίου 38) και στο δημοτικό κατάστημα Φιλοθέης (Καλλιγά 31 & Ρενιέρη).

Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού καλώντας στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2014656, 213 2014641 και 213 2014650.

Οι ομάδες ενίσχυσης της μνήμης και νοητικής ενδυνάμωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, από Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet