Λήξη συναγερμού στο Κολλέγιο Αθηνών μετά την καταγγελία για εισβολή αγνώστων με μαχαίρια – Δεν βρήκε τίποτα η ΕΛ.ΑΣ.
Φωτογραφία: iefimerida.gr
Κοινωνία

Λήξη συναγερμού στο Κολλέγιο Αθηνών μετά την καταγγελία για εισβολή αγνώστων με μαχαίρια – Δεν βρήκε τίποτα η ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός σήμανε πριν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου στο Κολλέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό, μετά τις καταγγελίες για εισβολή κουκουλοφόρων με μαχαίρι στο προαύλιο.

Στο σημείο, αμέσως μετά τις καταγγελίες, βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, η διοίκηση του σχολείου κλείδωσε στις αίθουσες τα παιδιά για λόγους ασφαλείας και παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών αρχών δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Ούτε οι κουκουλοφόροι, ούτε αιχμηρά αντικείμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς μετά τις εκτεταμένες έρευνες δεν βρέθηκε τίποτα. το συμβάν θεωρείται λήξαν.

Στην κοινότητα του Κολλεγίου προκλήθηκε πανικός από την καταγγελία για την ύπαρξη κουκουλοφόρων, με γονείς πανικόβλητους να φθάνουν στην πύλη του σχολείου, ανησυχώντας για το τι συνέβη.

Όσον αφορά την πηγή της καταγγελίας, κατά ορισμένες πληροφορίες οι αρχικές αναφορές προήλθαν από μαθητές που ανέφεραν ότι είδαν εξωσχολικούς με μαχαίρια στο προαύλιο του σχολείου και ακολούθησε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στην ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκε να καταθέσει ο φύλακας του Κολλεγίου, που προχώρησε στη σχετική καταγγελία.

Πηγή: iefimerida.gr

Νεότερη ενημέρωση 15:51

Λανθασμένος ήταν ο συναγερμός που σήμανε στο Κολλέγιο Αθηνών, καθώς όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε εισβολή εξωσχολικών με αιχμηρά αντικείμενα εντός του κτηριακού συγκροτήματος του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Αθηνών. Όπως προέκυψε από την ΕΛ.ΑΣ., υπάλληλος ασφαλείας του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό κατήγγειλε λίγο νωρίτερα ότι ομάδα ατόμων που κρατούσαν αιχμηρά αντικείμενα εισέβαλαν στον χώρο.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους του Κολλεγίου, αλλά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν βρήκαν ούτε εξωσχολικά άτομα, ούτε αιχμηρά αντικείμενα. Παράλληλα, προσήχθη και ο μαθητής που φέρεται να ενημέρωσε τον φύλακα ότι μπήκαν εξωσχολικοί.

Στο σημείο έσπευσαν εκτός από την Αμεση Δράση, ΕΚΑΜ μέχρι και πυροτεχνουργοί. Οι αστυνομικοί προσπαθούν πλέον να διαπιστώσουν και με κάμερες από γύρω δρόμους, αλλά και από το σχολείο, αν όντως μπήκαν εξωσχολικοί μέσα στο τεράστιο κτηριακό συγκρότημα, το οποίο καλύπτει έκταση περίπου 4 οικοδομικών τετραγώνων…

Παράλληλα, εξετάζεται αν επρόκειτο για φάρσα των μαθητών. Για τον φόβο των Ιουδαίων πάντως, οι εκπαιδευτικοί κινήθηκαν αστραπιαία και κράτησαν τους μαθητές μέσα στις τάξεις, κλειδώνοντας τις πόρτες μέχρι να φτάσει η Αστυνομία.

Ανακοίνωση από το γραφείο του διευθυντή, καθηγητή Κώστα Συνολάκη

Οι υπεύθυνοι του σχολείου ενημέρωσαν άμεσα τους γονείς των μαθητών. Συγκεκριμένα έλαβαν το μήνυμα του καθηγητή Κώστα Συνολάκη, διευθυντή και προέδρου του σχολείου ότι: «Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet