Τη συνεργασία των πολιτών για την καταπολέμηση των κουνουπιών ζητεί ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού
Κοινωνία

Τη συνεργασία των πολιτών για την καταπολέμηση των κουνουπιών ζητεί ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού

Τη συνεργασία των πολιτών ζητεί ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, προκειμένου όλοι μαζί να δουλέψουν για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή, είτε με την εταιρεία που συνεργάζεται ο Δήμος, είτε με επαγγελματίες επιλογής των δημοτών, «έτσι ώστε να προσφέρουμε στο Προάστιό μας ενα ευχάριστο φυσικό περιβάλλον», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Η κουνουποκτονία στον Δήμο έχει αρχίσει από τον Μάρτιο, ενώ το ρέμα της Φιλοθέης ψεκάζεται κάθε 15 ημέρες από την Περιφέρεια Αττικής και κάθε 15 ημέρες από τα δημοτικά συνεργεία. Συνεπώς, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, ψεκάζεται συντονισμένα κάθε εβδομάδα και δεν αποτελεί εστία κουνουπιών.

Επίσης, ο Δήμος ψεκάζει τα φρεάτια που κρατούν νερό και τα πάρκα, όπου αυτό χρειάζεται. Ωστόσο, συμπληρώνει, «όλοι εμείς πρέπει να εξαλείψουμε τις εστίες ύπαρξης στάσιμου νερού, όπως λιμνάζοντα ύδατα και αχρησιμοποίητες πισίνες. Οφείλουμε, λοιπόν, να ελέγξουμε τα μπαλκόνια και τους κήπους μας και να συντονιστούμε με τους γείτονές, μας ώστε να το κάνουν και αυτοί. Διότι τα κουνούπια μπορούν να διανύσουν έως και 300 μέτρα απόσταση».

«Συνεπώς», προσθέτει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «αν εμείς φροντίσουμε για την κουνουποκτονία, αλλά αν δεν φροντίσουν και οι γείτονές μας, δεν αντιμετωπίζεται σωστά το πρόβλημα. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την καταπολέμηση των κουνουπιών στον Δήμο μάς επισκέπτεται δωρεάν -κατόπιν συνεννοήσεως- προκειμένου να εντοπίσει τις τυχόν εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και να μας συμβουλεύσει ώστε να τις εξαλείψουμε, καθώς επίσης και να ψεκάσει -αν τυχόν χρειάζεται- με ειδική τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ψεκασμού».

Για περισσότερες πληροφορίες οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνούν με τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικών Θεμάτων (213 2014500).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet