Υπεγράφη η Ένταξη Πράξης για ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού κτηρίου στο Ψυχικό
Κοινωνία

Υπεγράφη η Ένταξη Πράξης για ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού κτηρίου στο Ψυχικό

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, η Ένταξη της Πράξης «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κτηρίου επί της οδού Μαραθωνοδρόμου 95 στο Ψυχικό του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού», όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το συνολικό ποσό του έργου είναι 371.690,00 ευρώ. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 327.050,00 ευρώ.  Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 44.640,00 ευρώ και χρηματοδοτείται  από συμμετοχή του φορέα, επισημαίνει η διοίκηση.

Η Ένταξη της Πράξης υπεγράφη χθες (22/3) από τον κ. Πατούλη παρουσία του δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού, Δ. Γαλάνη και του προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόση.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στην περιοχή και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.  Ο κ. Γαλάνης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη συνεργασία και για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής σε έργα και υποδομές που είναι αναγκαίες στην περιοχή.

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων αποτελεί βασική του προτεραιότητα, καθώς μέσα από αυτή μπορούν να υλοποιηθούν με γρήγορους ρυθμούς πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ασφάλεια των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος  και στην υλοποίηση υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.  

Μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης ανέφερε:

«Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές.  Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους αξιοποιεί ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση το περιβαλλοντικού ισοζυγίου των τοπικών κοινωνιών. Με τη στενή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων μπορούμε να  μετατρέψουμε την Αττική σε μία “πράσινη Περιφέρεια”».

Ο κ. Γαλάνης, από την πλευρά του, τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα γιατί ένα τέτοιο έργο υποδηλώνει την αφοσίωσή μας συνολικά και στρατηγικά στη σωστή και ασφαλή περιβαλλοντική θωράκιση των κτηρίων μας για την εξασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των δημοτών μας.

»Επίσης συντείνει στην εξοικονόμηση ενέργειας, βάσει των προδιαγραφών που απαιτούνται πλέον διεθνώς, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στην προστασία & τη διάσωση του πλανήτη μας. Το παρόν και το μέλλον του προαστίου μας είναι πράσινο!».

Το έργο

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται αφορούν το δημοτικό κτήριο επί της οδού Μαραθωνοδρόμου 95 στο Ψυχικό και αφορούν μεταξύ άλλων:

  • Την αντικατάσταση του υφιστάμενου ψύκτη ύδατος, με αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης χαμηλής στάθμης θορύβου σταθερών στροφών με σύγχρονο οικολογικού τύπου freon ισχύος 154,0 KW για ψύξη και 181.0 KW θέρμανση με EER 2.76 και COP 3.75.
  • Την αντικατάσταση των τερματικών μονάδων θέρμανσης ψύξης του κτηρίου.
  • Την αντικατάσταση των κουφωμάτων του κτηρίου με κουφώματα αλουμινίου με πλαίσιο με θερμοδιακοπή και ενεργειακούς υαλοπίνακες με μέγιστο συντελεστή θερμοπερατότητας U=2,0 w/(m2Κ).
  • Την αντικατάσταση των λαμπτήρων φθορισμού του κτιρίου με λαμπτήρες τύπου LED με φωτεινή δραστικότητα τουλάχιστον 130 lm/w.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet