Δωρεάν ξεναγήσεις στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού
Κοινωνία

Δωρεάν ξεναγήσεις στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Ο ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης – Ψυχικού και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου -για δέκατη συνεχή χρονιά- ξεκινούν το πρόγραμμα μηνιαίων δωρεάν ξεναγήσεων και προσκαλούν το κοινό να επισκεφθεί την Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και να γνωρίσει από κοντά το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου μέσα από τα γλυπτά της ομώνυμης πλατείας.

Οι ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου στο Π. Ψυχικό, ενώ η αρχή γίνεται στις 2 Οκτωβρίου.

Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού είναι η μοναδική δημοτική γλυπτοθήκη στην Ελλάδα αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη. Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού τιμώντας τον γλύπτη έδωσε στην πλατεία το όνομά του.

Mε τη συνεργασία του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου και του συλλέκτη, καλλιτέχνη Ζαχαρία Πορταλάκη, τοποθετήθηκαν στην πλατεία επτά γλυπτά μεγάλων διαστάσεων.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η πρωτοβουλία αυτή συνέβαλε στο όραμα που είχε ο ίδιος ο Γ. Ζογγολόπουλος, ότι η τέχνη οφείλει να είναι προσβάσιμη στον πολύ κόσμο.

«Μία κυριακάτικη βόλτα σε ένα πρότυπο πολιτιστικό αστικό πάρκο με σημαντικά εκθέματα σύγχρονης τέχνης. Μία ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet