Ενημέρωση δημοτών Φιλοθέης – Ψυχικού μέσω κινητού
Κοινωνία

Ενημέρωση δημοτών Φιλοθέης – Ψυχικού μέσω κινητού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις και τα νέα του προαστίου μέσα από την κινητή τους συσκευή.

Πρόκειται για ένα mobile application που εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού, αλλά και όσους κινούνται σε αυτόν. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εγκαταστήσει την εφαρμογή δωρεάν σε οποιοδήποτε έξυπνο κινητό, τεχνολογίας Android και iPhone, αλλά και σε tablets.

Πώς λειτουργεί

Οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες της περιοχής καλωσορίζουν τον δημότη στην εφαρμογή και πατώντας πάνω σε αυτές ο χρήστης περιηγείται στις πέντε υπηρεσίες της εφαρμογής. Ποιες είναι αυτές;

  • Ο Δήμος: μετά από ένα μήνυμα του δημάρχου παρουσιάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο και τα στοιχεία επικοινωνίας καθώς και η γεωγραφική θέση του δημαρχείου.
  • Νέα – Εκδηλώσεις: Μέσω RSS παρουσιάζονται όλα τα νέα που δημοσιεύονται στο site του Δήμου.
  • Υπηρεσίες: Αναγράφονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου με τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις τους. Μέσω της εφαρμογής ο δημότης μπορεί να καλέσει αυτόματα (τηλεφωνική κλήση) ή να οδηγηθεί με χάρτη στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Εφόσον η συσκευή διαθέτει GPS τον οδηγεί από το σημείο που βρίσκεται στο σημείο προορισμού του.
  • Gallery: Παρουσιάζονται φωτογραφίες από ιστορικά ή και χαρακτηριστικά σημεία του Δήμου.
  • Αναφορά προβλήματος: Ο δημότης έχει τη δυνατότητα με τη χρήση της κάμερας της κινητής συσκευής να στέλνει φωτογραφία με σχόλια απ΄ ευθείας στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, αναφέροντας ένα συγκεκριμένο πρόβλημα π.χ. λακκούβα στον δρόμο ή ενημερώνοντας για μία πεσμένη οδική σήμανση.
Συσκευές που λειτουργεί
  • iPhone, iPad and iPod touch, Requires iOS 7.0 or later. Optimized for iPhone 5., size 5.7Mb.
  • Mobile συσκευές με λειτουργικό Android.
Πού βρίσκετε την eφαρμογή

«Κατεβάστε» στην κινητή σας συσκευή την εφαρμογή από: download from App Store-Category: Productivity-Upcom.eu ή για συσκευή Android από: google play, επιλογή «Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού».

Μήνυμα δημάρχου

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης:

«Η τεχνολογία μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αυτή τη δικτυακή εφαρμογή. Η συμμετοχή μας είναι αυτή που θα της δώσει ζωή και λόγο ύπαρξης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet