Οδηγίες πρόληψης κατάθλιψης στον χώρο εργασίας από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού
Κοινωνία

Οδηγίες πρόληψης κατάθλιψης στον χώρο εργασίας από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία εστιάζοντας στην πρόληψη της κατάθλιψης στους χώρους εργασίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Οδηγίες για την πρόληψη της κατάθλιψης στον χώρο εργασίας
Οδηγίες για την πρόληψη της κατάθλιψης στον χώρο εργασίας

Ο ΠΟΥ ορίζει την Ψυχική Υγεία ως μια κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας. Σ΄ αυτήν την κατάσταση, ο άνθρωπος αντιμετωπίζει θετικά τη ζωή, εργάζεται δημιουργικά και αναπτύσσει υγιείς σχέσεις με τους συνανθρώπους του στην κοινότητα. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα εστιάζει στους πάσχοντες από κατάθλιψη και έχει ως θέμα «Πρώτες Βοήθειες για Βλάβες Ψυχικής Υγείας».

Ο Δήμος εκπόνησε και δημοσιοποίησε ευρέως, αφίσα και φυλλάδιο, με οδηγίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης στους χώρους εργασίας, τις οποίες θα είναι χρήσιμο να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον Δήμο και οι δημότες που επισκέπτονται οποιοδήποτε από τα δημοτικά κτήρια.

Συγγραφείς αυτών των οδηγιών είναι:

  • Ο δρ. Θεόδωρος Μπάζας, MD, PhD, ειδικός ιατρός της Εργασίας, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ανώτερο μέλος της Σχολής Ιατρικής της Εργασίας του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών του Λονδίνου, πρώην σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις Μη Μεταδοτικές Ασθένειες για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου.
  • Η δρ. Ελένη Ζορμπά, MD, PhD, ειδική ιατρός Εργασίας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet