350 χρόνια δράσης στον εκπαιδευτικό χώρο για την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών
Κοινωνία

350 χρόνια δράσης στον εκπαιδευτικό χώρο για την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Σε μια συγκινητική και γεμάτη αναμνήσεις, ατμόσφαιρα, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Φιλοθέης – Ψυχικού, στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, του πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Patrick Maisonnave και πλείστων κοινωνικών κ επιστημονικών φορέων και αποφοίτων, γιόρτασε τα 350 και πλέον χρόνια πνευματικής παρουσίας η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών.

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών είναι το μακροβιότερο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και λειτουργεί αδιαλείπτως στην Ελλάδα από το 1670. Αρχικά, το πρώτο σχολείο ιδρύθηκε στο νησί της Νάξου και ακολούθησε η Σχολή της Τήνου. Στην Αθήνα, οι αδελφές Ουρσουλίνες έφθασαν τον Οκτώβριο του 1947 και ίδρυσαν το πρώτο τους εκπαιδευτήριο στην οδό Όθωνος.

Το 1958, εγκαθίστανται στην οδό Ανθέων, στο Ψυχικό ενώ το 1959 μεταφέρονται στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους στην οδό Ψυχάρη, στο Νέο Ψυχικό. Χρονολογία σταθμός ήταν το 2019 όποτε και γιορτάστηκαν τα 60 χρόνια λειτουργίας στο Νέο Ψυχικό.

Η Σχολή ανήκει στο εκπαιδευτικό Τάγμα των Ουρσουλινών που έχει παρουσία σε 40 χώρες και στις πέντε ηπείρους, με σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γύρω στους 200.000 μαθητές, καθώς και Πανεπιστήμια. Από το 2017 αποτελεί μέλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού La Salle Ελλάδας.

Όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, η Σχολή για περισσότερους από τρεις αιώνες, προσφέρει παιδεία και πολιτισμό, καλλιεργώντας μία «στάση ζωής» με αρχές και αξίες, μία «στάση ζωής» που σέβεται τη διαφορετικότητα, που αγαπά την προσπάθεια, την έρευνα και τη γνώση, χωρίς να σταματά να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται συνεχώς προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet