78 συμμετοχές στη 2η αναβίωση του Tourist Trophy Ψυχικού
Κοινωνία

78 συμμετοχές στη 2η αναβίωση του Tourist Trophy Ψυχικού

Με 78 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε η 2η αναβίωση του Τourist Trophy Ψυχικού που είναι πια ένας επιτυχημένος «μοτοσυκλετιστικός», αλλά και πολιτισμικός θεσμός.

Στους αγώνες της Κυριακής 1ης Οκτωβρίου συμμετείχαν τρεις κατηγορίες με βάση την ηλικία των μοτοσυκλετών και όχι τα κυβικά. Αυτές ήταν:

  • 1η κατηγορία: δεκαετίες ΄60 – ΄70,
  • 2η κατηγορία: δεκαετίες ΄40 – ΄50
  • 3η κατηγορία: οι προπολεμικές μοτοσυκλέτες ως πίσω στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Το Τ.Τ. από αγώνας ταχύτητας που ήταν, σήμερα είναι αγώνας ακριβείας ή «regularity»:

Οι αγωνιζόμενοι κάνουν έναν αναγνωριστικό κύκλο (ακολουθώντας αυτοκίνητο – πλοηγό), μετά ένα γύρο βασικής χρονομέτρησης, που μετριέται ως «ιδανικός» χρόνος του καθενός. Μετά, συνεχίζουν και σε κάθε γύρο, προσπαθεί καθένας να πλησιάζει τον ιδανικό του χρόνο με ακρίβεια δευτερολέπτου ή δεκάτου. Ο καλύτερος είναι, όπως ενημερώνει ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, ο ακριβέστερος στις επαναλήψεις, και όχι ο ταχύτερος.

Ο σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων και η συμμετοχή γνωστών Ελλήνων οδηγών αγώνων, μηχανικών ΚΑΙ& δημοσιογράφων των χρυσών δεκαετιών της μοτοσυκλέτας ΄60s & ΄70s στη 2η αναβίωση του Τ.Τ. Ψυχικού, εγγυήθηκαν, όπως τονίζει ο Δήμος, την όλη επιτυχία της εκδήλωσης, δικαιώνοντας τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού που είχε μιλήσει σε σχετική συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης για τον λόγο που οφείλει κάθε δημοτική Αρχή να διαθέτει φαντασία και να τολμάει να διοργανώνει ανάλογες εκδηλώσεις  – μια «ανάσα», όπως σημείωσε, αισιοδοξίας.

Νικητές ανά κατηγορία:

  • Κατηγορία Α΄: 1ος – Δημόπουλος Λεωνίδας, 2ος – Βαζαίος Ευάγγελος, 3ος – Ξυνίδης Ανδρέας.
  • Κατηγορία B΄: 1ος – Δρουλίσκος Αλέξανδρος, 2ος – Αυγουστίνος Δημήτριος, 3ος – Καραγεώργιος Νικόλαος.
  • Κατηγορία Γ΄: 1ος – Ντουμάνης Χρήστος, 2ος – Παπουτσάς Δημήτριος, 3ος – Καψανάκης Γεώργιος.
  • Κατηγορία Καλύτερη Εμφάνιση Αναβάτη: Νο 31, Τόγελος Γιάννης.
  • Γυναίκα Αναβάτης: 1η Αλεξάνδρα Βουλπιώτη με το Νο 81.
  • Κατηγορία Ωραιότερη Μοτοσυκλέτα: 1η θέση – Νο 31, Τόγελος Γιάννης, 2η θέση – Νο 51, Πουρνατζής Ιορδάνης, 3η θέση – Νο 68, Μπάκας Πέτρος.

Κορυφαία στιγμή στις απονομές, η βράβευση των τριών Βετεράνων (Τόγελος – ΓουρουνάςΓεωργακόπουλος) που πρωταγωνιστούσαν συναγωνιζόμενοι στους ελληνικούς αγώνες ταχύτητας του ΄60 και του ΄70, και οι οποίοι έτρεξαν πάλι μαζί στην ίδια διαδρομή και ανέβηκαν ξανά στο ίδιο βάθρο, μετά από τέσσερις δεκαετίες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet