«Play Therapy» για γονείς & παιδιά στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

«Play Therapy» για γονείς & παιδιά στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 ξεκινούν στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού ομάδες συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών, ένας κύκλος σεμιναρίων για γονείς & παιδιά.

Το «Play Therapy» (παιγνιοθεραπεία) διοργανώνεται με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων που προάγουν τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και ενδυναμώνουν τους γονείς στον πολύπλοκο ρόλο τους. Στο play therapy το παιδί, με την παρουσία ενός κατάλληλα εκπαιδευμένου ενήλικα, παίρνει βοήθεια, ανακουφίζεται & επιλύει συναισθηματικές συγκρούσεις και προβλήματα συμπεριφοράς, μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Στις 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με γονείς για το τί είναι η παιγνιοθεραπεία και πώς βοηθάει τα παιδιά, ενώ θα δοθούν πληροφορίες και για την ομάδα γονέων των παιδιών που θα λάβουν μέρος.

Συντονίζουν: οι ψυχολόγοι Μαριμπέλλα Βογοπούλου-Στρογγυλού, πτυχιούχος Ψυχολογίας (Université Paris-8, Γαλλία) με μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία και τις Ψυχοθεραπείες από το ίδιο πανεπιστήμιο και Νεφέλη Κοσκινά, πτυχιούχος Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης) με μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Πότε: Σάββατο, παιδιά 4 – 7 χρ., 18:30 – 19:30 & παιδιά 7 – 11 χρ., 19:30 – 20:30
Πού: Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας, τηλ.: 210 6728043.

Διάρκεια: Τέσσερις βιωματικές συναντήσεις 3, 10, 17, & 24 Νοεμβρίου 2018 (οι ομάδες των γονέων θα λειτουργούν παράλληλα με εκείνες των παιδιών).
Απαραίτητη η κράτηση θέσης μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο [email protected]

Το «Στέκι του Παιδιού» ξεκίνησε το 2012, χρηματοδοτείται από το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού (και διοργανώνεται από τον ΟΚΑΠΑ) και αφορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντονισμένων δράσεων και δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 μέχρι 13 χρονών. Στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και τις  δραστηριότητες επιμελούνται και πραγματοποιούν ειδικοί παιδαγωγοί, θεατρολόγοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες & ειδικευμένοι εμψυχωτές. Πληροφορίες, στον υπεύθυνο Προγράμματος, κ. Πάνο Μιχαλάκο, τηλ. 6945 297974.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet