«Πρωταθλητής» στην ανακύκλωση ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού
Ποιότητα Ζωής

«Πρωταθλητής» στην ανακύκλωση ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Οι συνολικές ποσότητες που μαζεύτηκαν μέσα στο 2016 από τους μπλε κάδους και τις κίτρινες σακούλες στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού αυξήθηκαν κατά 10,6%  σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου & Ανακύκλωσης, Βύρων Σαμαρόπουλος, δημοσιοποιώντας τα συνολικά στοιχεία της ανακύκλωσης για το 2016 που έλαβε από την Ελληνική Εταιρεία Ανάκτησης Ανακύκλωσης, επισημαίνει ότι η αύξηση αυτή  πιθανότατα οφείλεται στη αύξηση των ποσοτήτων που προέρχονται από το Νέο Ψυχικό, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του δικτύου δίκτυο με νέους κάδους και της πιο συστηματικής αποκομιδής από τα καταστήματα.

Το ενδιαφέρον νέο στοιχείο, όμως, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο είναι ότι οι ποσότητες που ανακυκλώνονται στον Δήμο είναι 90% μεγαλύτερες από τον μέσο όρο της χώρας. Επίσης, είναι γεγονός ότι οι συλλεγόμενες ποσότητες από τον Δήμο είναι και πολύ καθαρές με λίγες προσμίξεις σκουπιδιών.

«Σκεφθείτε τι ποσοστό θα είχαμε, εάν ανακύκλωναν όλα τα νοικοκυριά του Δήμου μας», σημειώνει ο κ. Β. Σαμαρόπουλος και προσθέτει ως μήνυμα προς τους δημότες: «Συνεχίστε την προσπάθεια ανακύκλωσης. Παρακινήστε τον γείτονά σας. Δεν υπάρχει χώρος για σκουπίδια στις χωματερές στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet