Φιλοθέη-Ψυχικό: Συμβουλές για απόρριψη ογκωδών και παλιών συσκευών
Ποιότητα Ζωής

Φιλοθέη-Ψυχικό: Συμβουλές για απόρριψη ογκωδών και παλιών συσκευών

Να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση των δημοτών του επιχειρεί ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, μέσω σχετικής ανακοίνωσης για τα ογκώδη αντικείμενα και τις παλιές συσκευές.

Όπως σημειώνεται σχετικά, είναι συχνό το φαινόμενο της παρουσίας παλαιών επίπλων, στρωμάτων, παλιών τηλεοράσεων-ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ., πεταμένα σε πεζοδρόμια, πάρκα και στους δρόμους, τα οποία εμποδίζουν την κυκλοφορία των πολιτών, αποτελούν εστία ρύπανσης αλλά και προσκαλούν διάφορους «συλλέκτες» στην περιοχή.

«Η αντιμετώπιση του “φαινομένου” αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας, διατηρεί το “πράσινο καθαρό” και είναι απλή» τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία προτρέπει όσους επιθυμούν να απαλλαγούν από ογκώδη αντικείμενα, όπως στρώματα, καρέκλες, τραπέζια κ.ά, να τηλεφωνούν στη  Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού (210 6855095 και 210 6794000) ώστε να ενημερώνονται την ώρα που μπορούν να τα βγάλουν έξω από το σπίτι τους.

Όσο για τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, τηλεοράσεις, θερμοσίφωνες, κλιματιστικά κ.λπ., μια από τις σημαντικές παροχές του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού είναι η παραλαβή τους από τον χώρο των δημοτών, μετά από ραντεβού και χωρίς χρέωση, από την αδειοδοτημένη εταιρεία ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών (τα τηλέφωνα της εταιρείας είναι  801801 9090 και 210 4001610).

Επίσης, υπενθυμίζεται στου δημότες ότι, αντί να πετάξουν παλιά έπιπλα ή παλιές ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν, μπορούν να τα χαρίσουν (ενημερωθείτε από τον Οδηγό Αλληλεγγύης).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet