Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Lassaad M’hirsi στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, στο Ψυχικό
Βιβλίο-Εικαστικά

Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Lassaad M’hirsi στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, στο Ψυχικό

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα (Κοκκώνη 15 στο Ψυχικό) παρουσιάζει την ατομική έκθεση του σύγχρονου Τυνήσιου ζωγράφου Lassaad M’hirsi, η οποία έχει διάρκεια από τις 29 Ιουνίου έως τις 30 Ιουλίου 2020.

Η έκθεση οργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (ΟΚΑΠΑ), ενώ την επιμέλειά ανέλαβε η Ελίζα Γερολυμάτου, ιστορικός Τέχνης – μουσειολόγος

Όπως ενημερώνει ο ΟΚΑΠΑ, οι επισκέψεις στην έκθεση γίνονται μόνον κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερα πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλ. αριθμό 210 6717097 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται σχετικά με το έργο του καλλιτέχνη:

Ο Λασσάντ Μ’χιρσί συλλαμβάνει/αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα με τον δικό του τρόπο. Ανακαλύπτει τα καλλιτεχνικά κινήματα -Dripping, Εξπρεσιονισμό, Σουρεαλισμό- αλλάζοντας εντελώς προσανατολισμό, ξεχνώντας την παραστατική ζωγραφική με λάδι του ξεκινήματος του το 1998.

Έτσι, οικειοποιείται την αφηρημένη ζωγραφική με πολύ συναίσθημα, αυθορμητισμό και συμβολισμό. Διαφοροποιεί τις επιλογές του παίζοντας με τα χρώματα, τις δονήσεις, τους παλμούς και τις υφές.

Με τις αυθόρμητες κινήσεις του, προκαλεί τον καμβά και ρίχνεται στη συναισθηματική δημιουργία, υπακούοντας στον δικό του νόμο και την αντίληψή του.

Ποιος είναι ο Lassaad M’hirsi

Ο Lassaad M’hirsi γεννήθηκε στην Τυνησία και έζησε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια.

Έζησε στην Ισπανία και τη Γαλλία κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του, όπου απέκτησε αντίστοιχα μεταπτυχιακό Μεσαιωνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και Διδακτορικό Φιλολογίας στη Σορβόννη.

Έζησε, επίσης, αρκετά χρόνια στον Λίβανο και τη Σενεγάλη, στο πλαίσιο της επαγγελματικής του ζωής.

Αυτή η εμβάπτιση σε διαφορετικούς πολιτισμούς τον βοήθησε να διευρύνει τους ορίζοντες του εμπλουτίζοντας όχι μόνο τις γνώσεις του, μεταξύ των οποίων και για την Ιστορία που τον συναρπάζει, αλλά και την αντίληψή του για τον κόσμο και την τέχνη, όπως και τη βρίσκουμε στη ζωγραφική του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet