Βιβλιοπαρουσίαση για τη… Συνοπτική ιστορία της Jazz στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου
Πολιτισμός

Βιβλιοπαρουσίαση για τη… Συνοπτική ιστορία της Jazz στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου

Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση με τίτλο «Συνοπτική ιστορία της jazz» και μετά… ζωντανής μουσικής  jazz θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στις 20;30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, στο Ψυχικό.

Η «Συνοπτική Ιστορία της Jazz» είναι η… έντυπη συνέχεια κύκλου διαλέξεων στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής και πραγματεύεται τη δημιουργία της jazz, ξεκινώντας από τις ρίζες της στη Δυτική Αφρική και την εξέλιξή της στις ΗΠΑ μέχρι το 1960.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νάκας) γραμμένο από Έλληνα συγγραφέα που κυκλοφορεί για την ιστορία αυτής της ξεχωριστής μουσικής, που γεννήθηκε γύρω στα 1900 από την περιπετειώδη συνύπαρξη των πολιτισμικών παραδόσεων των Ευρωπαίων αποίκων και των Αφρικανών σκλάβων.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, θα μιλήσουν ο συγγραφέας και ο μουσικοσυνθέτης, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Κωνσταντίνος Γλυνός, ενώ στο δεύτερο, το κοινό θα απολαύσει μερικά από τα πιο δημοφιλή jazz standards από τους Νανά Τρέβορ (τραγούδι), Άγγελο Γαβριήλ (κιθάρα), Γιώργο Κωνσταντίνου (μπάσο) και Ορέστη Γράβαρη (ντραμς).

Ο Άγγελος Γαβριήλ διδάσκει κλασική κιθάρα, παίζει κιθάρα, αρθρογραφεί και συγγράφει. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Από το 1980 άρχισε να εργάζεται ως μουσικός και μέχρι σήμερα έχει διδάξει σε πολλά ωδεία και μουσικές σχολές, έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου: Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ. 210 6745135.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet