Βραδιά Ιστορίας & Μουσικής με αφορμή το βιβλίο «Ιστορία του Γαλλικού Πολιτισμού»
Πολιτισμός

Βραδιά Ιστορίας & Μουσικής με αφορμή το βιβλίο «Ιστορία του Γαλλικού Πολιτισμού»

Η «Ιστορία του Γαλλικού Πολιτισμού» σε μια παρουσίαση διαφορετική, με«έκπληξη αφιέρωμα» στο γαλλικό τραγούδι, θα «ξετυχιχθεί» την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ.: 210 6745 135).

Η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Μενεγάκη είναι διδάκτωρ γαλλικής και συγκριτικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ομότιμη καθηγήτρια της ιστορίας του γαλλικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει βιβλία για τον σύγχρονο γαλλικό πολιτισμό, από τη Γαλλική Επανάσταση έως τον 20ό αιώνα.

Με την «Ιστορία του Γαλλικού Πολιτισμού» σταματάει σε καίριες στιγμές – σταθμούς του ιστορικού γίγνεσθαι με τους αντίστοιχους αντίκτυπους στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Με σημείο εκκίνησης και αναφοράς τη Γαλλική Επανάσταση, μελετά τις μεταγενέστερες διεκδικήσεις και ανατροπές που συνεχίζονται ως τις μέρες μας, φωτίζει χαρισματικές, πρωτοπόρες φυσιογνωμίες, παρακολουθεί την πορεία τους, αναλύει την προσφορά τους, χτίζοντας μία πολιτισμική γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Ένα βιβλίο γραμμένο με απλό, κατανοητό και ευχάριστο τρόπο, που διευρύνει τους ορίζοντές μαςμ χωρίς κανένα δογματισμό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30, ενώ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet