Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό υποδέχεται το ζωγραφικό έργο της Άν. Τσαπάρα
Πολιτισμός

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό υποδέχεται το ζωγραφικό έργο της Άν. Τσαπάρα

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Άννας Τσαπάρα πραγματοποιούνται την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση οργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (ΟΚΑΠΑ), ενώ την επιμέλειά της την έχει η Ελίζα Γερολυμάτου, ιστορικός τέχνης – μουσειολόγος.

Λίγα λόγια για την έκθεση

«Μία ζωγραφική έντονη και λαμπερή πλημμυρισμένη από χρώματα που διεκδικούν το μερίδιό τους από το φως και την σκιά. Και μία ξεχωριστή ζωγράφος που προσεγγίζει την ανθρώπινη μορφή αλλά τη φύση με θαυμασμό, τρυφερότητα και αγάπη. Για τη δημιουργό το ελληνικό φως, φως μοναδικής διαύγειας και εγγύτητας, είναι οδηγός στην προσωπική περιπέτεια των εικόνων της – το θέμα δεν κάνει τη ζωγραφική αλλά η δύναμη και η αλήθεια της ζωγραφικής το θέμα. Έτσι παρατηρεί γαλήνια και στοχαστικά τον κόσμο που βιώνει και αισθάνεται δημιουργώντας, με αμεσότητα, εικόνες στα μέτρα της πραγματικής μας ζωής. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.Σκοπός αυτής της έκθεσης – όπως λέει η ίδια η Άννα Τσαπάρα – είναι να αποδράσουμε έστω και για λίγο από την καθημερινότητα και να ταξιδέψουμε μαζί ανάμεσα σε όμορφες δημιουργίες που απέδωσε από το βιωματικό της ταξίδι σε παραλίες, θάλασσα και βυθό».

Ποια είναι η Άννα Τσαπάρα

Η Άννα Τσαπάρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από γονείς που -από πολύ μικρή- της μετάδωσαν την ιδιαίτερη κουλτούρα της Μακεδονίας και της Μικρά Ασίας.Μεγαλώνοντας ονειρευόταν μία δημιουργική πορεία βάζοντας τη φαντασία της να γεννά ταξίδια σε μαγικούς κόσμους εικόνων και χρωμάτων. Σπούδασε διακόσμηση και ασχολήθηκε με την πλαστικότητα της φόρμας, την ιστορία της τέχνης και την μαγεία των χρωμάτων. Εργάστηκε για 20 χρόνια πάνω στο αντικείμενο αυτό με επιτυχία στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, βιτρινών και επαγγελματικών περιπτέρων.Η αγάπη της για την τέχνη της ζωγραφικής την οδήγησε τελικά στην αναζήτηση ενός καλού και καταξιωμένου δασκάλου, τον εικαστικό Ανδρέα Δεβετζή, ο οποίος αναγνώρισε και ξεδίπλωσε το ταλέντο της.Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στη ΔΙΩΝΗ ART GALLERY, στην ART WAY, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό και στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης στη Φιλοθέη. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet