«Καλημέρα από τη Βηρυτό», στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου
Πολιτισμός

«Καλημέρα από τη Βηρυτό», στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου

Ντοκιμαντέρ το οποίο αφηγείται την -ανεξιστόρητη μέχρι πρότινος- ιστορία των Ελλήνων του Λιβάνου θα προβληθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου2017, στις 19:30 (διάρκεια ταινίας: 34 λεπτά), στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό.

Ο Τζορτζ Ιντ, δημοσιογράφος σε μεγάλο αραβικό δίκτυο, ανασύνθεσε το μωσαϊκό του ελληνισμού στον Λίβανο, κάνοντας πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει στον παππού του, ο οποίος μαζί με τη γιαγιά του, με καταγωγή από τη Σάμο, έφτασαν στην αραβική χώρα ως πρόσφυγες μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Η ταινία, Kalimera Men Beirut («Καλημέρα από τη Βυρητό), οποία αποτελεί ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο για ν’ αποκαλύψει την ιστορία μιας πάλαι ποτέ εύπορης κοινότητας, έκανε πρεμιέρα στη Βηρυτό τον περασμένο Μάρτιο.

Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα και ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, θα πλαισιωθεί από σύντομες ομιλίες και προβολή συμπληρωματικού υλικού και θα την τιμήσουν με την παρουσία τους ο ίδιος ο δημιουργός, καθώς και εκπρόσωποι της Πρεσβείας και του διπλωματικού κόσμου.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως 6/6.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet