Μουσική βραδιά με το Μουσικό Εργαστήρι Σύνθεσης και Εκτέλεσης
Πολιτισμός

Μουσική βραδιά με το Μουσικό Εργαστήρι Σύνθεσης και Εκτέλεσης

Μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στις 20:00 στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ψυχικού (Αγ. Σοφίας 1) με το πρόγραμμα της συναυλίας σε καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο πρεμιέρες και θα ακουστούν έργα των Claude Debussy, Joaquin Rodrigo, Αιμίλιου Ριάδη, John Cage, Bela Bartok, Henry Cowel, Μαρίας Δελή και Δημήτρη Μακρή για πιάνο, πιάνο 4 χέρια, φωνή σοπράνο, μαρίμπα και ραδιόφωνα.

Το Μουσικό Εργαστήρι Σύνθεσης και Εκτέλεσης ιδρύθηκε το 2002 από τον Αλέξανδρο Καλογερά, συνθέτη, διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και καθηγητή του Berklee College of Music της Βοστόνης, και φιλοξενείται στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες».

Το Εργαστήρι παρουσιάζει έργα σύγχρονου ρεπερτορίου, ξεκινώντας από τον Debussy και φτάνοντας στο σήμερα, αποτελείται από μια ομάδα διακεκριμένων καθηγητών, καθώς και νέων εκτελεστών και συνθετών, που μελετούν τη μουσική από το Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας και στόχος του είναι να συνεισφέρει στο έργο της προετοιμασίας μουσικών και εκπαιδευτικών του 21ου αιώνα, μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις και συναυλίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet