«Οι 12 ένορκοι» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό
Πολιτισμός

«Οι 12 ένορκοι» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό

Η θεατρική διασκευή του έργου «Οι 12 ένορκοι», που θεωρείται το καλύτερο, ίσως, δικαστικό δράμα όλων των εποχών, παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό.

Θεατρική μεταφορά από τον σκηνοθέτη Βασίλη Παπαπέτρου της ταινίας «12 Angry Men» (1957) σε  σκηνοθεσία Σίντνευ Λιούμετ, με πρωταγωνιστή τον Χένρι Φόντα, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Δώδεκα ένορκοι αποσύρονται για να συνεδριάσουν και να βγάλουν την ετυμηγορία τους. Ένας 18χρονος μετανάστης, που προέρχεται από το γκέτο των πιο βίαιων συνοικιών της Νέας Υόρκης, κατηγορείται ότι σκότωσε τον πατέρα του μαχαιρώνοντάς τον…

Πόσο εύκολα μπορείς να καταδικάσεις έναν άνθρωπο;

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην ετυμηγορία τα βιώματα, οι προκαταλήψεις, ακόμα και η ανευθυνότητα του καθενός από τους δώδεκα;

Ο Βασίλης Παπαπέτρου, του Θεατρικού Ομίλου Ψυχικού, υπογράφει και τη σκηνοθεσία της διασκευής του έργου. Παίζουν: Βάσω Παναγοπούλου, Κατερίνα Γιαννικοπούλου, Άννα Αγγελάτου, Κατερίνα Κοσμέτου, Γιώργος Πουλάκης, Στέργιος Τσαρέκας, Όλγα Κακαράκη, Ορφέας Τσαρέκας, Όλγα Καραγιάννη, Ματίλντα Κοτζιά, Μαρία Κατζουράκη, Δώρα Σωπασουδάκη, Κωνσταντίνος Μακρής.

Παραστασεις στις 23, 24, 25 και 26 Μαρτίου 2018 στις 20:45 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ. 210 6745135).

Μετά την έναρξη της παράστασης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα. Απαραίτητη ε΄ναι η κράτηση θέσης στο τηλ. 6945 545700 (ώρες 11:00 – 14:00).

Το έργο είναι κατάλληλο για παιδιά 12 ετών και άνω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet