Ολοκληρώνονται οι διαλέξεις Ιστορίας της Τέχνης στο Ίδρυμα «Γ. Ζογγολόπουλος»
Πολιτισμός

Ολοκληρώνονται οι διαλέξεις Ιστορίας της Τέχνης στο Ίδρυμα «Γ. Ζογγολόπουλος»

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 ολοκληρώνεται ο κύκλος διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης με θέμα τη σχέση Ιστορίας & Τέχνης που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Γεωργίου Ζογγολόπουλου».

Η διάλεξη θα έχει θέμα «Η Επανάσταση του ΄21 στην ελληνική ζωγραφική» και θα πραγματοποιηθεί από τις 19:00 έως τις 21:00 στο Ίδρυμα «Γεωργίου Ζογγολόπουλου» (Λ. Δημοκρατίας 49, Ψυχικό).

Αμέσως μετά την επίσημη αναγνώριση του Ελληνικού Κράτους ξεκίνησε η προσπάθεια απεικόνισης και εικαστικής μνημόνευσης της ιστορίας του αγώνα για την ανεξαρτησία. Τα έργα τέχνης που φιλοτεχνήθηκαν και τα οποία ως κύριο αντικείμενο διαπραγμάτευσης έχουν το συγκεκριμένο γεγονός και στόχο ακριβώς τη μνημόνευσή του ή τουλάχιστον τη μνημόνευση κάποιων πτυχών του, αποτελούν το κύριο αντικείμενο της παρούσας διάλεξης. Ποιες ήταν όμως τελικά οι πτυχές εκείνες του αγώνα που φωτίστηκαν περισσότερο;

Εισηγητής: Αλέξανδρος Τενεκετζής. Ο παρουσιαστής είναι ιστορικός Τέχνης, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης και της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών (AICA).

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και εγγραφές μπορούν να καλούν στους αριθμούς τηλεφώνου 210 6712210, 210 6725879 ή να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet