Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η εκδήλωση για το Ζωγράφειο Λύκειο στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών
Πολιτισμός

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η εκδήλωση για το Ζωγράφειο Λύκειο στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών μία εξαιρετική εκδήλωση αφιερωμένη στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης και την οποία διοργάνωσε η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» – Παράρτημα Νέου Ψυχικού.

«Η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Ζωγράφειο Λύκειο» τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία της βραδιάς ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης και συνέχισε: «Θα πω όμως ότι με τόσους φωτεινούς δασκάλους κοντά μας, είναι αφιερωμένη στην παιδεία συνολικά. Γίνεται έμπνευση για όλους μας να εργαστούμε σκληρά, προκειμένου να επανατοποθετήσουμε το αγαθό της Παιδείας υψηλά στη συνείδηση των συμπολιτών μας.

Σε μία παγκόσμια πραγματικότητα, όπου επικρατεί το αναλώσιμο και το επιφανειακό, όπου αρχές και αξίες κλονίζονται και οι αφετηρίες χάνονται, η επίμονη και συστηματική δουλειά του Ζωγράφειου Λύκειου, δεν μας θυμίζει απλώς τις χαμένες πατρίδες, αλλά μας καλεί ταυτόχρονα να εμβαθύνουμε μέσα μας διαφυλάσσοντας την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας. Ως Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού ενστερνιζόμαστε και αγκαλιάζουμε το όραμα μίας καλύτερης παιδείας και επενδύουμε στην παιδεία».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γενικός διευθυντής της Σχολής Ουρσουλινών Bασίλης Σπυρογιάννης ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΝ του Ζωγραφειώτη Γιώργου Μουτεβελή.\

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet