Την ταινία «Φιλάνθρωπος Ειρήνη» παρουσιάζει ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού στις 29/12
Κοινωνία

Την ταινία «Φιλάνθρωπος Ειρήνη» παρουσιάζει ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού στις 29/12

Ταινία με πανανθρώπινο και πάντα επίκαιρο θέμα παρουσιάζει ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, στις 19:00, μέσω του καναλιού του στο YouTube.

Πρόκειται για την ταινία με τίτλο «Φιλάνθρωπος Ειρήνη», η οποία βασίζεται ως προς τον λόγο, κυρίως σε αποσπάσματα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, ενώ χρησιμοποιεί εικόνες από πολεμικές συγκρούσεις των τελευταίων 100 χρόνων με καταστροφικές συνέπειες για τη Γη και τον ανθρωπο. 

Τα αποσπάσματα διαβάζονται από κορυφαίες προσωπικότητες της εποχής μας που αντιτάσσονται στην κουλτούρα του πολέμου και της καταστροφής, όπως: ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Νέλσον Μαντέλα, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες, οι καλλιτέχνες Φερνάντο Μποτέρο, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης (ο οποίος έδωσε τη μουσική του για την ταινία) και άλλοι.

Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και έχει διανεμηθεί στις Εθνικές Επιτροπές των 192 χωρών-μελών της UNESCO σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες στο εξωτερικό, καθώς και σε 4.000 σχολεία στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ν. Αφρική, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet