Μ. Γραφάκος: Να περιορίσουμε το κράτος και να μειώσουμε το κόστος του
Πολιτική

Μ. Γραφάκος: Να περιορίσουμε το κράτος και να μειώσουμε το κόστος του

Ομιλία, με θέμα «Μικρότερο κράτος για μεγαλύτερη ανάπτυξη», σε φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από το Ψυχικό, πραγματοποίησε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και πρώην δήμαρχος Μελισσίων, Μανώλης Γραφάκος.

Τον Μανώλη Γραφάκο προλόγισαν οι πρόεδροι της ΔΗΜ. Τ.Ο. Φιλοθέης-Ψυχικού της Ν.Δ., Ζίνα Μπαμπή και η πρόεδρος της και Β3 ΝΟΔΕ της Ν.Δ., Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, οι οποίες «εξήραν την επιτυχημένη και δημιουργική συμμετοχή του στην κατάρτιση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ως αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος, μέχρι πρόσφατα», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τον υποψήφιο βουλευτή καλωσόρισε στο Ψυχικό και ο δήμαρχος της πόλης, Παντελής Ξυριδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη αυτοδιοικητική πορεία του Μανώλη Γραφάκου ως δημάρχου Μελισσίων, αλλά και προέδρου του διαδημοτικού συνδέσμου 21 ΟΤΑ των Δήμων του Βορείου Τομέα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην δήμαρχοι Ειρήνη Κατσαρού, Δημήτρης Μαναός, Κρίτος Νεόφυτος, Παντελής Χαροκόπος και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Κανελλάκης, καθώς και αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της πόλης.

Στην ομιλία του ο Μανώλης Γραφάκος εξήγησε με απλά λόγια τι έφταιξε στη χώρα και μειώθηκε το ΑΕΠ της, αξιολογώντας ως βασικούς λόγους την πτώση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, το μεγάλο σπάταλο και αντιπαραγωγικό κράτος, αλλά και το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Ως κύριο εμπόδιο της χώρας για ανάκαμψη και ως κύρια αδυναμία προσέλκυσης νέων επενδύσεων, ο Μανώλης Γραφάκος ανέφερε τον κρατισμό. Σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία, ως επόμενη Κυβέρνηση, πρέπει να μειώσει τον ρόλο, την παρέμβαση και το κόστος του κράτους, ώστε έτσι να πετύχει μείωση γραφειοκρατίας και φορολογίας, νέες επενδύσεις και τελικά αύξηση του εθνικού της πλούτου και της ευημερίας των Ελλήνων πολιτών.

Στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά και την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συνταξιοδοτικό. Τόνισε την ανάγκη της μετατροπής του αναδιανεμητικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό, διότι όπως υποστήριξε αυτό επιβάλλουν οι οικονομικές, αλλά και δημογραφικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, αλλά και που αναμένεται να επικρατήσουν τα αμέσως προσεχή χρόνια. «Η συζήτηση για το συνταξιοδοτικό αφορά τους νέους εργαζομένους και την ανάπτυξη», σημείωσε ο Μανώλης Γραφάκος και είναι βασική προϋπόθεση για να πάρει ξανά η οικονομία εμπρός.

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του, ο Μανώλης Γραφάκος τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη την αντίστροφη πορεία από αυτήν του 1981.  Η μόνη μοναδική πολιτική δύναμη σήμερα στη χώρα που μπορεί να το καταφέρει αυτό και να μειώσει το κράτος, να αυξήσει την οικονομική ελευθερία και να φέρει επενδύσεις και νέες δουλειές, είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet