Στην «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Στην «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Στην «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» εντάχθηκε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού. Την περασμένη Παρασκευή (24/5), ο δήμαρχος Χαράλαμπος Μπονάτσος υπέγραψε το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Πρωταρχικός στόχος της συνεργασίας που αναπτύσσεται (συμμετέχουν 16 δήμοι) είναι η μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, αφού η Συμμαχία θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ως μεγάλος εμπορικός πελάτης, ενώ αναμένεται να μειώσει τις δαπάνες των δήμων για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Εφόσον υλοποιηθεί η παραγωγή πράσινης ενέργειας με ανταγωνιστικό κόστος από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), οι πρώτοι ωφελούμενοι θα είναι τα ευάλωτα νοικοκυριά σε κάθε δήμο, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά η ενεργειακή φτώχεια που πλήττει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σε πολλές περιοχές.

Η ένταξη του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού στη Συμμαχία αναμένεται να φέρει πολλαπλά οφέλη, μέσα από τη δημιουργία σύγχρονων, πράσινων και φιλόξενων περιοχών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους» αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet