Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά… επιστρέφει στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού
Κοινωνία

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά… επιστρέφει στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, με γνώμονα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και τη βελτιστοποίηση των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών, προς τους πολίτες, προχωρά στη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Η συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ γίνεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες που ορίζει η ΕΕΤΑΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρέπει να σταλούν έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, στο email: [email protected], απευθείας στο link: https://forms.gle/Wik1gjH7K5xYztjG6 ή να κατατεθούν στο δημαρχείο Νέου Ψυχικού, Τερτσέτη 44 ( τηλ. αριθμός επικοινωνίας: 2132014601).

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε από Δευτέρα έως και Παρασκευή (9:00 έως 17:00) στoν τηλ. αριθμό: 69 49652760.

Το ΚΔΑΠ θα λειτουργεί στον χώρο του 1ο Γυμνασίου Νέου Ψυχικού (Τζαβέλλα & Μπουμπουλίνας) από Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, σε δύο βάρδιες: 14:00-18:00 και 18:00-22.00, πλην της περιόδου Ιουνίου-Ιουλίου που θα λειτουργεί 8:00-12:00 και 12:00-16:00.

Τι είναι τα ΚΔΑΠ

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), είναι παιδαγωγικοί χώροι για παιδιά από 5 έως 12 ετών, δηλαδή Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, που τους προσφέρουν ποιοτικές παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ενώ βοηθούν συγχρόνως και τους εργαζόμενους γονείς.

Τι περιλαμβάνει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων ενός ΚΔΑΠ

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε ένα ΚΔΑΠ μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια, κατασκευές και κουκλοθέατρο, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνος χορός, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρια πληροφορικής, αφήγηση παραμυθιών, επιτραπέζια παιχνίδια -και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε- αλλά και μελέτη.

Ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, τόνισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσω του προγράμματος αυτού, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά, καλλιεργώντας και διευρύνοντας τη φαντασία τους και τις κλίσεις τους».

Πρόκειται για μια δράση που έχει ως σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, με δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού, καταλήγει η διοίκηση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet