«Αδειάζει» τον περιφερειάρχη Αττικής ο δήμαρχος Χαλανδρίου – «Αισχρά ψέματα» τα περί βοήθειας με τα χιόνια
Χαλάνδρι

«Αδειάζει» τον περιφερειάρχη Αττικής ο δήμαρχος Χαλανδρίου – «Αισχρά ψέματα» τα περί βοήθειας με τα χιόνια

Για «τερατώδη ψέματα» που αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη συνδρομή προς τον Δήμο Χαλανδρίου στην κακοκαιρία «Ελπίς» κάνει λόγο η δημοτική αρχή του Σίμου Ρούσσου, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας στη Λ. Πεντέλης εμφανίστηκαν στο Χαλάνδρι την Τετάρτη (26/1) το μεσημέρι και εφόσον από την προηγούμενη μέρα η οδός είχε καθαριστεί από την περιοχή των Βριλησσίων και πάνω, τονίζει η δημοτική αρχή και προσθέτει:

«Οι φωτογραφίες δε που συνοδεύουν την ανακοίνωση της Περιφέρειας δεν είναι από το Χαλάνδρι, και στη μία που είναι από το Χαλάνδρι μπορεί και ο πιο αδαής να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για εκχιονισμό τις πρώτες μέρες, αλλά αφότου έχουν σχεδόν λιώσει τα χιόνια».

Όπως τονίζεται από πλευράς Δήμου Χαλανδρίου, τα μηχανήματα έργου επιχειρούσαν συνεχώς, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στην Παπανικολή, την Ανδρέα Παπανδρέου και την Εθνικής Αντιστάσεως -δρόμους που ανήκουν στην αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, και τους οποίους όφειλε να αποχιονίσει η Περιφέρεια- και κράτησαν λειτουργική τη Λ. Πεντέλης, λόγω της επιλογής της Περιφέρειας να μην εκχιονίσει από το αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας» έως την πλατεία Δούρου.

Επίσης, ο Δήμος Χαλανδρίου παρατηρεί ότι η Περιφέρεια σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως επιχείρησε στις 24 και 25 Ιανουαρίου στην οδό Παπανικολή, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης δήλωνε στο OpenTv, στις 26 Ιανουαρίου, ότι «έχει δίκιο ο δήμαρχος Χαλανδρίου», αλλά τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας δεν μπορούσαν να μπουν γιατί στον δρόμο είναι «παρατημένα αυτοκίνητα». Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις λοιπόν λέει αλήθεια η Περιφέρεια Αττικής;

«Αισχρό ψέμα είναι και η δήλωση στην ίδια ανακοίνωση ότι “συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής απομάκρυναν πεσμένα δένδρα από την οδό Παπανικολή”. Τον δρόμο τον διάνοιξαν τα συνεργεία του Δήμου Χαλανδρίου, απομακρύνοντας συγχρόνως τους κορμούς επτά μεγάλων δένδρων που είχαν καταπέσει πάνω σε γραμμές του τρόλεϊ και σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες (Αριστοτέλους & Παπανικολή, Υψηλάντου & Παπανικολή) που συνοδεύουν την ανακοίνωση. Και αυτό παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του δημάρχου Χαλανδρίου προς την αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα κ. Λουκία Κεφαλογιάννη και παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από την ίδια για άμεση συνδρομή από την Περιφέρεια» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλανδρίου.

«Είναι βαθιά νυχτωμένοι οι συντάκτες των ανακοινώσεων της Περιφέρειας Αττικής αν νομίζουν ότι με τέτοια αισχρά ψέματα θα διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα», σημειώνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet