«Ορατότης μηδέν» στο θέμα με το ΠΑΚ Χαλανδρίου
Αθλητισμός

«Ορατότης μηδέν» στο θέμα με το ΠΑΚ Χαλανδρίου

Λίγα 24ωρα πριν λήξει το «τελεσίγραφο» του Δήμου Χαλανδρίου προς το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου να απελευθερώσει τον χώρο που κατέχει στο αθλητικό κέντρο «Αποστολοπούλου», στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διοικητική αποβολή του (Αντιπαράθεση Δήμου και ΠΑΚ Χαλανδρίου για το «Παπαγιαννόπουλου»), δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών στην κατεύθυνση να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση.

Αντιθέτως, το ΠΑΚΧ, με σειρά ανακοινώσεων και αναρτήσεων στον λογαριασμό του στο facebook, επιτίθεται σφοδρά στη διοίκηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, θεωρώντας ότι λειτουργεί μεροληπτικά εναντίον του σωματείου.

Το «Ε», στην προσπάθειά του να δώσει μια σφαιρική εικόνα για το θέμα που έχει δημιουργηθεί, και κυρίως να καταλάβει τι «μέλλει γενέσθαι», επικοινώνησε τόσο με τον πρόεδρο και ιδρυτή του ΠΑΚ Χαλανδρίου, Παναγιώτη Τζήμο, όσο και με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου, Σέργιο Γκάκα. Επίσης παραθέτει τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΠΑΚΧ, προκειμένου να καταγραφεί το κλίμα που πλέον έχει διαμορφωθεί στο όλο ζήτημα.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου επανέρχεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 στο θέμα της διοικητικής αποβολής του από το αθλητικό κέντρο «Αποστολοπούλου», θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου,  τη διοίκηση του οποίου κατηγορεί ότι «στοχοποιεί» το σωματείο και τον ιδρυτή-πρόεδρό του, Παναγιώτη Τζήμο.

Το ΠΑΚ Χαλανδρίου κάνει λόγο για «πλεκτάνη» και «σκευωρία» εναντίον του, ενώ χαρακτηρίζει ως «πανελλαδικά μοναδική και πρωτοπόρα» την απόφαση της δημοτικής Αρχής για διοικητική αποβολή του σωματείου από το προαναφερόμενο αθλητικό κέντρο.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 ο σύλλογος, με νέα ανακοίνωσή του και με αφορμή σχόλιο του δημάρχου Χαλανδρίου σχετικά με το θέμα στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, θέτει άλλα 10 ερωτήματα προς τον κ. Σ. Ρούσσο.

Σχόλιο δημάρχου για τη διοικητική αποβολή του ΠΑΚΧ

Τι υποστηρίζει ο κ. Παναγιώτης Τζήμος
Παναγιώτης Τζήμος, πρόεδρος ΠΑΚΧ
Παναγιώτης Τζήμος, πρόεδρος ΠΑΚΧ

Το «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Π. Τζήμο, προσπαθώντας να καταγράψει τις ακριβώς έχει συμβεί και κυρίως πώς μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει και το οποίο απειλεί να θέσει στο περιθώριο ένα ιστορικό σωματείο της πόλης του Χαλανδρίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΚ Χαλανδρίου εξακολουθεί να επιμένει ότι υπάρχει «προκατάληψη» για το σωματείο από πλευράς της νέας διοίκησης του Δήμου, η οποία ξεκινά από τη θέση της τελευταίας ότι η παραμονή του συλλόγου στο αθλητικό κέντρο είναι «παράνομη και καταχρηστική». Ο κ. Π. Τζήμος όχι μόνο απορρίπτει τη συγκεκριμένη άποψη, αλλά μας απέστειλε και έγγραφο (απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου/ 21 Απριλίου 1994) με βάση το οποίο -όπως δηλώνει- αποδεικνύεται ότι νομίμως το ΠΑΚ Χαλανδρίου λειτουργεί στον συγκεκριμένο χώρο, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη απόφαση που να αναιρεί τη συγκεκριμένη.

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό του, ο κ. Π. Τζήμος απορρίπτει τις αιτιάσεις της διοίκησης ότι δεν έχει αποστείλει νομιμοποιητικά έγγραφα για τη λειτουργία του σωματείου, λέγοντας ότι αυτά είχαν κατατεθεί παλαιότερα στον ΟΝΑ Χαλανδρίου, κάτι που επισημαίνεται και σε νεότερη επιστολή (12/2/2015) του ΠΑΚ Χαλανδρίου προς τον Δήμο, όπου επίσης κατατίθενται τα εν λόγω έγγραφα.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΚ Χαλανδρίου διαψεύδει το γεγονός ότι δεν παρέδωσε τα κλειδιά των χώρων που χρησιμοποιεί το σωματείο, λέγοντας ότι σε επιστολή που απέστειλε στον Δήμο στις 19/9/2014, απαντώντας σε επιστολή του τελευταίου από 18/9/2014), περιλαμβανόταν σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, το οποίο ουδέποτε υπεγράφη από πλευράς Δήμου.

Ρωτώντας τον κ. Π. Τζήμο τι γίνεται από εδώ και στο εξής και πώς μπορεί το θέμα να επιλυθεί προς όφελος του Αθλητισμού, ο πρόεδρος δήλωσε ότι είναι ανοιχτός για να συζητήσει και συμβάλλει στην εξεύρεση μιας λύσης, την οποία και θεωρεί εφικτή, αρκεί να υπάρχει αντίστοιχη διάθεση και από πλευράς Δήμου. «Λύσεις υπάρχουν, η πολιτική βούληση λείπει», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τζήμος.

Προς ενίσχυση των λεγομένων του αναφέρει ότι ο Δήμος έχει αρνηθεί να πει στο σωματείο τι σχεδιάζει ακριβώς να κάνει στο αθλητικό κέντρο (αφήνει, μάλιστα, να εννοηθεί ότι υπάρχουν διάφορα σενάρια, ένα από το οποία το σωματείο αναφέρει στον λογαριασμό του στο facebook – Ενδιαφέρουσα η πρόταση του κ. Νίκου Πανταζή), ενώ προσθέτει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί το από 2/9/2016 αίτημά του προς τον Δήμο Χαλανδρίου για την παροχή αντιγράφου της έκθεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αδειοδότηση των υπόγειων χώρων του αθλητικού κέντρου.

Πάντως ο χρόνος τρέχει και, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τζήμος, το «deadline» από πλευράς δημοτικής Αρχής για την απομάκρυνση του σωματείου από τον χώρο που στεγάζεται έχει οριστεί για την 30ή Σεπτεμβρίου 2016. Στο δε ερώτημά μας, τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν έχει εξευρεθεί λύση μέχρι τότε, ο πρόεδρος του ΠΑΚ Χαλανδρίου μας δήλωσε:

«Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο κατά της πρωτοφανούς απόφασης της διοίκησης για τη διοικητική αποβολή μας από το αθλητικό κέντρο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα είμαστε εκεί. Εάν θέλουν, ας έλθουν να μας βγάλουν έξω. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τον χώρο μας. Ήδη, η όλη υπόθεση μας έχει στοιχίσει πολύ ακριβά και ηθικά και οικονομικά…».

Τι υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σέργιος Γκάκας
Σέργιος Γκάκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού
Σέργιος Γκάκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα δίνει, μιλώντας στο «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο κ. Σέργιος Γκάκας κάνει λόγο για τουλάχιστον δέκα έγγραφα που έχουν αποσταλεί στον πρόεδρο του ΠΑΚΧ εδώ και δύο χρόνια, αλλά και σειρά συναντήσεων, στη μία εκ των οποίων συμμετείχε και ο δήμαρχος, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά στο έγγραφο παραχώρησης του χώρου στο ΠΑΚΧ ο αντιδήμαρχος αναφέρει ότι αυτό δεν ισχύει αφού, βάσει νόμου, η παραχώρηση δημοτικών χώρων στα σωματεία πρέπει να ανανεώνεται σε ετήσια βάση.

Ο κ. Σ. Γκάκας επανέλαβε, για άλλη μια φορά, ότι η λειτουργία γυμναστηρίου στον υπόγειο χώρο του αθλητικού κέντρου -πλην των σημαντικών κινδύνων που εγκυμονεί, αλλά και των ποινικών ευθυνών που συνεπάγεται και για τη διοίκηση του Δήμου- εμποδίζει την αδειοδότηση όλου του χώρου, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε αυτό, προκειμένου να λειτουργεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για τους δημότες και τα αθλητικά σωματεία.

Για το θέμα της παράδοσης των κλειδιών ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι δεν ήταν δυνατόν ο Δήμος να υπογράψει -όπως ζητούσε ο σύλλογος- για όργανα γυμναστικής και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται σε έναν χώρο που κατέχεται παράνομα, ενώ αναφέρθηκε στο «παράδοξο» γεγονός να πρέπει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών να ορίσει συνάντηση με τον πρόεδρο του σωματείου προκειμένου να επισκεφθεί έναν χώρο που ανήκει στον Δήμο!

Τέλος, για το θέμα του αιτήματος για χορήγηση αντιγράφου της έκθεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο κ. Σ. Γκάκας, αν και επεσήμανε ότι ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να το δώσει, παρ’ όλα αυτά θα δοθεί στον πρόεδρο του ΠΑΚΧ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Θέλουμε τους αθλητικούς χώρους προσβάσιμους σε όλους τους δημότες

Ο κ. Σ. Γκάκας απορρίπτει τα περί «προκατάληψης» και «εμπάθειας» απέναντι είτε στο ΠΑΚΧ, είτε σε οποιοδήποτε άλλο σωματείο της πόλης. Όπως εξήγησε στο «Ε», η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα είναι όλοι οι αθλητικοί χώροι να λειτουργούν αδειοδοτημένα, να γίνουν οι αναγκαίες τεχνικές και άλλες επεμβάσεις σε αυτούς ώστε να λειτουργούν σύγχρονα και με ασφάλεια και κυρίως, να είναι προσβάσιμοι σε όλους τους δημότες του Χαλανδρίου και όχι μόνο στους συλλόγους.

«Εμείς δεν θέλουμε να διώξουμε κανένα σωματείο από κανέναν αθλητικό χώρο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε και τον νόμο» τόνισε ο αντιδήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι το τμήμα άρσης βαρών του ΠΑΚΧ δεν μπορεί να στεγάζεται πλέον στον σημερινό χώρο στο «Αποστολοπούλου» και πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο σημείο. Μάλιστα, επανέλαβε ότι έχει προταθεί στο σωματείο η μεταφορά του συγκεκριμένου τμήματος στο «Ν. Πέρκιζας», όπου -με κάποιες ρυθμίσεις- μπορεί να στεγαστεί προσωρινώς.

Τι θα γίνει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016;

Ο κ. Σ. Γκάκας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει εξώδικο που καλεί τον σύλλογο να απελευθερώσει τον επίμαχο χώρο στο αθλητικό κέντρο μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε τον ρωτήσαμε τι θα γίνει στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, με βάση και τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΚΧ ότι «εμείς θα είμαστε εκεί κι ας έλθουν να μας βγάλουν». Η απάντηση του αντιδημάρχου ήταν ότι «είναι ζήτημα πολιτικού χειρισμού» και σε κάθε περίπτωση δεν είναι στην πρόθεση της διοίκησης να προβεί σε «ακραίες ενέργειες». «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, μέχρι και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να βρεθεί συναινετική λύση» τόνισε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επικοινωνία με την άλλη πλευρά.

«Εάν δεν ευοδωθούν όλες αυτές οι προσπάθειες, θα καλέσετε την Αστυνομία να επιληφθεί του θέματος;», κάναμε πιο συγκεκριμένο το ερώτημα. «Δεν το γνωρίζω, ίσως, αλλά, σας είπα και πριν, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο να εξευρεθεί συναινετική λύση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet