Γιορτή Αθλητισμού & Αλληλεγγύης ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς
Αθλητισμός

Γιορτή Αθλητισμού & Αλληλεγγύης ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς

Περισσότεροι από 1.600 δρομείς, κάθε ηλικίας, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, δίνοντας ζωντάνια, χρώμα και παλμό στην πόλη, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του 4ου Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου.

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει στον 4ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει στον 4ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου

Με σύμμαχό τους τον καλό καιρό οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Ρεματιάς του Χαλανδρίου. Γονείς με παιδιά, μαμάδες με καροτσάκια, ηλικιωμένοι, όλοι όσοι αγαπούν το τρέξιμο κατέκλυσαν κάθε γωνιά της πόλης. Παράλληλα άνθρωποι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου και εθελοντές συνέλεγαν τα χιλιάδες τρόφιμα που πρόσφεραν οι δρομείς ως μια πράξη αλληλεγγύης προς τους πολίτες του Χαλανδρίου που τα έχουν ανάγκη. Τον ρυθμό σ΄ αυτή την όμορφη αθλητική γιορτή έδινε η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος με νικητές του 4ου Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος με νικητές του 4ου Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου

Τηρώντας ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης των τζιχαντιστών στη Γαλλία, δόθηκε η εκκίνηση στις 9:00 π.μ. για τη διαδρομή των 10 χλμ. από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Αθλητισμού Σέργιο Γκάκα. Ακολούθησε η εκκίνηση της διαδρομής των 4 χλμ. από τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων από τις επιθέσεις στο Παρίσι, στη Βηρυτό, στην Κωνσταντινούπολη και στις αραβικές χώρες. Στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε στους μικρούς δρομείς που έτρεξαν μεμονωμένα ή με τη συνοδεία των γονιών τους τον γύρο της πλατείας.

Πρώτος στην κατηγορία των 10 χλμ. τερμάτισε ο Γεώργιος Μέξας με χρόνο 37:27, ενώ στα 4 χλμ. ο Γιώργος Δημακουλέας με χρόνο 15:01.

Ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλίων και των κυπέλλων που έγιναν από τους δημοτικούς συμβούλους Γρηγόρη Καλομοίρη, Αθανάσιο Κιούση, Ευγενία Κατούφα, Ιωάννα Αθανασάτου, Ευθύμιο Κουράση, Ευαγγελία Πισιμίση-Γαλάνη, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ελένη Χριστούλη, αντιδήμαρχο Οικονομικών, τους πρωταθλητές Ευρώπης Σπήλιο Ζαχαρόπουλο και Αντώνη Παπαντώνη, την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου Σταυρούλα Πετράκου και τον βαλκανιονίκη Γιώργο Μάλλιαρη.

Προσωπικό και ωφελούμενοι του Καρελλείου Ιδρύματος – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διήνυσαν συμβολική διαδρομή 400 μέτρων, καταδεικνύοντας τη σημαντικότητα της σωματικής άσκησης αλλά και της κοινωνικοποίησης ως θεραπευτική παρέμβαση στην άνοια. Με τη λήξη της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου Σέργιος Γκάκας απένειμε τιμητική πλακέτα στη διευθύντρια της Μονάδας Aικατερίνη Ευθυμιοπούλου, αναδεικνύοντας τη σημαντική συνεισφορά του Καρελλείου στο κοινωνικό σύνολο.

Μέλη των ΚΑΠΗ Χαλανδρίου έλαβαν μέρος στον Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς. Τολμηρότερες αποδείχτηκαν οι γυναίκες ηλικίας 60 – 73 ετών που έτρεξαν τα 4 χλμ. και κέρδισαν το μετάλλιο της… τιμής. Με αξιοζήλευτη δύναμη και κουράγιο τερμάτισαν τη διαδρομή των 10 χλμ. η Βασιλική Μονογιού, 77 ετών και ο Μανώλης Παπαδάκης, 80 ετών.

Η δημοτική Αρχή, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου καθώς και όλοι όσοι ήρθαν είτε να αγωνιστούν είτε να παρακολουθήσουν τους αγωνιζόμενους συνέβαλαν στο να γίνει μια πραγματικά αθλητική γιορτή για την πόλη του Χαλανδρίου. Μια γιορτή στην οποία η αλληλεγγύη έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο.

Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου ευχαριστεί με ανακοίνωσή της θερμά τους εθελοντές που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τη διοργάνωση, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, τους εργαζόμενους του Δήμου, τη Φιλαρμονική, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αναστάσιο Μαργέτη και τους άνδρες του, την Τροχαία Αγίας Παρασκευής και τους χορηγούς Ιατρόπολις Διαγνωστικό Κέντρο και Ζαχαροπλαστείο Γκέκας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την τεχνική υποστήριξη της RunninGreece.

4ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς ΧαλανδρίουΔείτε τα αποτελέσματα του 4ου Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου:

Τα αποτελέσματα του παιδικού αγώνα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Δήμο Χαλανδρίου τις προσεχείς ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet