Γνωρίζοντας το συναρπαστικό άθλημα της ποδηλασίας στο ΠΑΚ
Αθλητισμός

Γνωρίζοντας το συναρπαστικό άθλημα της ποδηλασίας στο ΠΑΚ

Με συχνότητα τεσσάρων συναντήσεων την εβδομάδα, ξεκινούν οι προπονήσεις Ποδηλασίας στο ΠΑΚ Χαλανδρίου, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα: 16:00, στο αθλητικό κέντρο «Αποστολοπούλου».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους αρέσκονται στις… ορθοπεταλιές, απαριθμώντας τις χαρές και τα οφέλη που προσφέρει η ποδηλασία.

Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη χαρά ενός παιδιού είναι η απόκτηση του πρώτου του ποδηλάτου,  οι αγωνιώδεις πρώτες πεταλιές προσπαθώντας να βρει την ισορροπία.
 
Το ποδήλατο προσφέρει μοναδικές και ανεπανάληπτες παραστάσεις στις μετακινήσεις, τόσο στην ύπαιθρο όσο και στην πόλη και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά, ενώ οι πολλές ταχύτητες στα σύγχρονα ποδήλατα παρέχουν τη δυνατότητα να κινούμαστε χωρίς πολύ δύναμη και με ασφάλεια σε όλους τους δρόμους.

Μέσα από το ποδήλατο τα παιδιά έχουν, για πρώτη φορά, την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη γειτονιά τους, την πόλη τους, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, καθώς και να μυηθούν στις χαρές αλλά και στις υποχρεώσεις της αθλητικής ζωής. Μέσα από το ποδήλατο, μπορούν να αναπτυχθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αγαπήσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής, αλλά και το περιβάλλον.

Η ποδηλασία βοηθά τα μέγιστα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών γιατί δημιουργεί ερεθίσματα που αναπτύσσουν την αντοχή, την υπομονή, την επιμονή, την πειθαρχία, την επιδεξιότητα, την αποφασιστικότητα, την τόλμη, τα αντανακλαστικά και τα αισθήματα της αυτονομίας και της αλληλεγγύης.

Όλα τα παραπάνω όμως για να λειτουργήσουν σωστά και να κάνουν τις βόλτες μας ευχάριστες πρέπει να συντονιστούν. Αυτός είναι και ο σκοπός των προπονήσων της ποδηλασίας.

Πάρε τον φίλο και τη φίλη σου και έλα στην ακαδημία του Συλλόγου μας για να γνωρίσεις από κοντά το συναρπαστικό άθλημα της Ποδηλασίας.
 
Σε όλα σου τα βήματα θα σε καθοδηγούν έμπειροι προπονητές, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, για να περάσεις τις ώρες σου ευχάριστα και δημιουργικά στην ευρύτερη περιοχή πλησίον του Συλλόγου μας.

Το ωράριο των προπονήσεων στον Σύλλογο είναι: Τρίτη & Πέμπτη: 16:00 – 17:00  και Σάββατο & Κυριακή 11:00 – 12:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet