Εκτός της παράτασης αδειοδότησης οι αθλητικοί χώροι στο Χαλάνδρι
Αθλητισμός

Εκτός της παράτασης αδειοδότησης οι αθλητικοί χώροι στο Χαλάνδρι

Δεν ισχύει η παράταση στην αδειοδότηση των αθλητικών χώρων του Δήμου Χαλανδρίου, όπως ενημερώθηκαν αρμόδια στελέχη από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου.

Οι λόγοι για τους οποίους οι τρεις αθλητικοί χώροι εξαιρούνται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση και ως εκ τούτου δεν παρατείνεται για αυτούς η προθεσμία ολοκλήρωσης της αδειοδότησης, δεν διευκρινίζονται στην ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου η οποία και ακολουθεί.

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου σε πληθώρα μέσων ενημέρωσης προβαλλόταν η είδηση της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας αδειοδότησης των αθλητικών χώρων μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2015.

Λόγω του ασαφούς της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που την καθόριζε, η διοίκηση του Δήμου ήρθε σε άμεση επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό κ. Αργ. Ντινόπουλο προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν στην παράταση αυτή εντάσσονται και οι τρεις αθλητικοί χώροι της πόλης που η νέα διοίκηση του Δήμου παρέλαβε κλειστούς από το καλοκαίρι.

Τελικά σε συνάντηση την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου του αρμόδιου αντιδήμαρχου κ. Γκάκα, του δημοτικού συμβούλου κ. Κιούση, της αναπληρώτριας διευθύντριας Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Νταβία και του προϊσταμένου Αθλητισμού κ. Λυπήρου με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Αγγελάκα κατέστη σαφές στον αντιδήμαρχο ότι αυτή η παράταση δεν ισχύει για τους αθλητικούς χώρους της πόλης.

Τόσο η διοίκηση όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε το συντομότερο δυνατόν και κάτω από την πίεση τόσο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και του υγειονομικού και της πυροσβεστικής να γίνει το σύνολο των επεμβάσεων που απαιτούν οι υποδείξεις των δελτίων ελέγχου των υπηρεσιών αυτών. Στόχος είναι τόσο το αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας» όσο και το αντίστοιχο «Π. Παπαγιαννόπουλος» να μπουν στη διαδικασία αδειοδότησης το συντομότερο.

Τέλος, τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του ΟΣΚ θα γίνει η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου με τον Οργανισμό προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του αθλητικού κέντρου «Μ. Παπαδάκης», απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει και σε αυτό η διαδικασία αδειοδότησής του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet