«Ήρεμη και ώριμη δύναμη» της ελληνικής Άρσης Βαρών ο Δ. Κυριλλίδης
Αθλητισμός

«Ήρεμη και ώριμη δύναμη» της ελληνικής Άρσης Βαρών ο Δ. Κυριλλίδης

Ως την «ήρεμη και ώριμη δύναμη» της ελληνικής Άρσης Βαρών χαρακτηρίζει τον αθλητή Δημήτρη Κυριλλίδη το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο (ΠΑΚ) Χαλανδρίου.

«Η ηρεμία και η ωριμότητα που χαρακτηρίζουν σήμερα το αθλητικό μεγαλείο του Δημήτρη Κυριλλίδη, σε συνδυασμό με το ανικανοποίητο αθλητικό του όραμα, που είναι η διάκριση σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση στο άθλημα που αγάπησε, την Άρση Βαρών, είναι το ισχυρό κίνητρο που επανέφερε τον Δημήτρη στα πλατό και τον καθιστούν μάχιμο και ετοιμοπόλεμο για την επόμενη αγωνιστική πρόκληση. Η πίστη στις δυνάμεις του, η γνώση του αγωνιστικού γίγνεσθαι και η διάθεσή του να προσφέρει ό,τι μπορεί ακόμη  στο άθλημα  της Άρσης Βαρών είναι τα στοιχεία που σήμερα συνθέτουν το αθλητικό του προφίλ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο Δ. Κυριλλίδης στο αρασέ - ΠΑΚ Χαλανδρίου«Η ένταξη του Δημήτρη Κυριλλίδη, αποτέλεσε για τον Σύλλογο μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Παναγιώτης Τζήμος, «ένα ανέλπιστο, αλλά πολύ ευχάριστο γεγονός και οφείλεται στη μεγάλη εκτίμηση που τρέφει στον προπονητή μας Γιάννη Κατσαϊδώνη, από την μακρόχρονη συνεργασία που είχαν παλαιότερα στην Εθνική μας Ομάδα».

Ο Δημήτρης μετεγράφηκε στο ΠΑΚ Χαλανδρίου τον Ιανουάριο του 2014, από τον Α.Σ. «Ο Άθλος» Λάρισας, μετά από μια εξαετή διακοπή, με σκοπό να επανάδραστηριοποιηθεί και έμπρακτα να βοηθήσει στην πολυπόθητη  ανάκαμψη του αθλήματος.

Ο Δημήτρης Κυριλλίδης ξεκίνησε την Άρση Βαρών σε ηλικία δέκα πέντε ετών. Προικισμένος αθλητής με ταλέντο και με υποδομή προερχόμενος από το αγώνισμα της Ενόργανης Γυμναστικής, έκανε τον πρώτο του αγώνα στις 14 Ιανουαρίου 2000. Αγωνιζόμενος στην ηλικιακή κατηγορία των Εφήβων και στην κατηγορία σωματικού βάρους των 56 κιλών σημείωσε επιδόσεις 52,5 κιλά αρασέ και 57,50 κιλά στο επολέ ζετέ και με 110 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε την τέταρτη θέση στη διοργάνωση των Νέων Έφηβων Αθλητών.

Οι κυριότεροι αγωνιστικοί σταθμοί του Δημήτρη στη μέχρι σήμερα αθλητική του σταδιοδρομία είναι οι διεθνείς συμμετοχές του με την Εθνική Ομάδα:

  • Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανδρών στην Αυστρία, το έτος 2002, όπου στην κατηγορία των 56 κιλών, με επίδοση 195 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε την τέταρτη θέση.
  • Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών στο Λουτράκι – Ελλάδα, το έτος 2003, όπου στην κατηγορία των 56 κιλών, με επίδοση 227,50 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε την όγδοη θέση.
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Μεξικό, το έτος 2003, όπου στην κατηγορία των 56 κιλών, με επίδοση 240 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε την τέταρτη θέση και Αργυρό μετάλλιο στο αρασέ με επίδοση 110 κιλά.
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στη Λευκορωσία, το έτος 2004, όπου στην κατηγορία των 62 κιλών, με επίδοση 135 κιλά στο επολέ ζετέ, κατέκτησε τη δέκατη θέση, ενώ ήταν άκυρος στην κίνηση του αρασέ.
  • 7η Πανεπιστημιάδα στις ΗΠΑ, το έτος 2004, όπου στην κατηγορία των 62 κιλών, με επίδοση 250 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε την τέταρτη θέση και Αργυρό μετάλλιο στο αρασέ με επίδοση 117,50 κιλά.
  • Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στη Βουλγαρία, το έτος 2004, όπου στην κατηγορία των 62 κιλών, με επίδοση 252 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε την πέμπτη θέση.
  • Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών στη Βουλγαρία, το έτος 2005, όπου στην κατηγορία των 62 κιλών, με επίδοση 250 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε την ένατη θέση.
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Κορέα, το έτος 2005, όπου στην κατηγορία των 62 κιλών, με επίδοση 250 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε τη δέκατη θέση.
  • Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στη Σλοβακία, το έτος 2005, όπου στην κατηγορία των 69 κιλών, με επίδοση 271 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε τη δέκατη θέση.
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στην Ταϊλάνδη, το έτος 2007, όπου στην κατηγορία των 69 κιλών, με επίδοση 292 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε την εικοστή έκτη θέση.

Ο Δημήτρης Κυριλλίδης υπήρξε επί σειρά ετών Πρωταθλητής Ελλάδος στις κατηγορίες των Παίδων, Εφήβων, Νέων Ανδρών και Ανδρών, κερδίζοντας πολλές διακρίσεις και μετάλλια.

Ο τελευταίος αγώνας του Δημήτρη ήταν με τα χρώματα του Συλλόγου του ΠΑΚ Χαλανδρίου, στις 10 Μαΐου 2014, στην προκριματική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων 2014, όπου στην κατηγορία των 69 κιλών στους Άνδρες, με επίδοση 270 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε την πρώτη θέση.

Σήμερα γυμνάζεται εντατικά, με την καθοδήγηση του καταξιωμένου προπονητή του ΠΑΚ Γιάννη Κατσαϊδώνη, για το Κύπελλο επίλεκτων Αθλητών, που θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου 2015, στη Μεγαλόπολη, ενώ ο κυρίαρχος αγωνιστικός του στόχος, είναι μια διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, που θα γίνει τον Απρίλιο του 2015, στη Γεωργία.

Στον ιδιωτικό του βίο ο Δημήτρης, είναι ιδιωτικός υπάλληλος, είναι έγγαμος με την Πρωταθλήτρια της Άρσης Βαρών Γρατσιέλα Τσακίρη και ζει μόνιμα στο Ηράκλειο Αττικής.

Η διοίκηση του Συλλόγου εύχεται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ευόδωση στους αγωνιστικούς  στόχους του Δημήτρη, τον ευχαριστεί για την απόφαση του να γίνει μέλος της επίλεκτης ομάδας του ΠΑΚ Χαλανδρίου και θεωρεί ότι η δική του παρουσία στον Σύλλογο, όπως και των άλλων πρωταθλητών μας, είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς και δυναμώνουν τον αγωνιστικό αθλητισμό του Χαλανδρίου» και συμπληρώνει «Δημήτρη, σε ευχαριστούμε για τη διάθεση  σου να αγωνιστείς για τον Σύλλογο μας και το Χαλάνδρι και δηλώνουμε ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα είμαστε στο πλευρό σου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet