πρΟΤΑση: “Η αλήθεια για τους κλειστούς αθλητικούς χώρους”
Αθλητισμός

πρΟΤΑση: “Η αλήθεια για τους κλειστούς αθλητικούς χώρους”

Ο διαδικτυακός τόπος “πρΟΤΑση” των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου κάνει παρέμβαση σχετικά με το κλείσιμο των αθλητικών χώρων του Δήμου, με αφορμή, όπως αναφέρει, την προσπάθεια που γίνεται να καταλογιστούν ευθύνες για το γεγονός σε εργαζόμενους. Στο σχόλιό του ξεκαθαρίζει ότι οι ευθύνες βαρύνουν εκείνους που έχουν την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων και τον χειρισμό των θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα στην πόλη. Ακολουθεί το σχετικό σχόλιο:

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Με αφορμή το κλείσιμο των αθλητικών χώρων του Δήμου μας, λόγω του ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες εργασίες για την προσωρινή και την οριστική αδειοδότηση των αθλητικών χώρων του Δήμου και προς αποφυγή προβλημάτων, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των κλειστών αθλητικών χώρων, από τη Δευτέρα 2/6/2014 και έως την προσωρινή ή οριστική αδειοδότηση αυτών

θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι :

Είναι γεγονός ότι τα τέσσερα χρόνια εφαρμογής σκληρής μνημονιακής πολιτικής, η κρατική χρηματοδότηση για τον αθλητισμό περικόπηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Για την ακρίβεια έχει ουσιαστικά μηδενιστεί η κρατική χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα, οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι να αδυνατούν να αναπτύξουν τις δράσεις τους, οι αθλητικές εγκαταστάσεις να μην μπορούν να συντηρηθούν, να κλείνουν και να ρημάζουν.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο οικονομικός στραγγαλισμός, οι απολύσεις και η απαγόρευση προσλήψεων γυμναστών, έχουν οδηγήσει σε μαρασμό τα προγράμματα και τις αθλητικές δραστηριότητες που διοργάνωναν οι Δήμοι.

Οι πολίτες του Χαλανδρίου -όπως φανταζόμαστε και οι κάτοικοι όλων των περιοχών της χώρας μας– δείχνουν (με τη συμμετοχή τους) την ανάγκη τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Βλέπουμε κάθε αθλητική εγκατάσταση να είναι γεμάτη «ζωή», με παιδιά, νέους και νέες , αλλά και άνδρες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, είτε να γυμνάζονται συστηματικά είτε να ψάχνουν για λίγο χρόνο και χώρο για μια απλή φυσική – αθλητική δραστηριότητα.

Κάθε Δήμος, οφείλει να φροντίζει να συντηρεί και να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Να αναπτύσσει προγράμματα άθλησης για όλους και να εκμεταλλεύεται τα προαύλια και τα σχολικά γυμναστήρια και αίθουσες, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές.

Οφείλει, επίσης, να εφαρμόζει πολιτική πρόληψης και να εξασφαλίζει ιατρική υποστήριξη στους αθλητικούς χώρους, να διασφαλίζει τη δυνατότητα σε νέους και νέες να χρησιμοποιούν αθλητικές υποδομές χωρίς αντίτιμο.

Με αφορμή την όλη συζήτηση και αναστάτωση που έχει προκληθεί για το κλείσιμο των αθλητικών χώρων της πόλης μας και επειδή έχουμε διαπιστώσει μια προσπάθεια καταλογισμού «ευθυνών» σε υπαλλήλους – εργαζόμενους του Δήμου μας, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι:

Δυστυχώς (ή ευτυχώς), ως εργαζόμενοι υπάλληλοι στον Δήμο δεν βρισκόμασταν και δεν βρισκόμαστε στα «κέντρα των αποφάσεων», καθώς αυτό θα ήταν πέρα από τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις ενός εργαζομένου.

Ο καταλογισμός ευθυνών επί δικαίων και αδίκων αποτελεί μια διαφορετική από τη δική μας θεώρηση των πραγμάτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και στο κομμάτι του αθλητισμού στον Δήμο μας, δεν είναι δυνατό η αμέλεια, η κακοδιαχείριση ή η μη σωστή αντιμετώπιση των θεμάτων από αιρετούς, να αποδίδεται με τη μορφή μεταβίβασης ευθυνών σε εργαζόμενους όταν μάλιστα οι τελευταίοι προσπαθούν να διαφυλάξουν και να προασπίσουν την ασφάλεια –πάνω απ’ όλα– των αθλουμένων, μεγάλων και μικρών.

Η «πρΟΤΑση» εκφράζει τη συμπαράστασή της στους υπαλλήλους των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίοι, προσπαθώντας κάτω από πολλές αντιξοότητες να κάνουν τη δουλειά τους, βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας παραλείψεων και μη σωστών χειρισμών άλλων.

Ο Αθλητισμός στην πόλη μας αποτελεί μια διέξοδο, ένα πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Χαλανδραίων, ακόμα και κυρίως στην εποχή της κρίσης.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό στην καθημερινότητά μας μακριά από κάθε ιδιοτέλεια και με γνώμονα την προσφορά στους δημότες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet