Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού Νέων σκακιστής του Χαλανδρίου
Αθλητισμός

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού Νέων σκακιστής του Χαλανδρίου

Για το Pune της Ινδίας ξεκίνησε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου το ταξίδι του ο 20χρονος σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου Φίλιππος Στάμος, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται δανεικός σε ομάδες Α΄ Εθνικής.

Ο νεαρός σκακιστής θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 20 Οκτωβρίου, και θα είναι ένας από τους τρεις Έλληνες σκακιστές που συμμετέχουν.

Το συγκεκριμένο πανίσχυρο πρωτάθλημα είναι η σημαντικότερη διοργάνωση στην οποία έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα ο Φίλιππο Στάμος και, εκτός από τις αγωνιστικές εμπειρίες που θα του προσφέρει, θα του δώσει την ευκαιρία να βρεθεί δίπλα σε κορυφαίους σκακιστές της παγκόσμιας σκηνής. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους αγώνες θα παρευρεθεί και ο Ινδός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βισβανάθαν Ανάντ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων μέχρι 20 ετών ξεκινάει λίγες μέρες μετά τα παγκόσμια πρωταθλήματα στις μικρότερες ηλικίες, στα οποία η Σταυρούλα Τσολακίδου βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 16 ετών (αν και μόλις 14 χρονών) μετά την περσινή κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία έως 14 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα των αγώνων World Junior Chess Championship/ Pune.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου εύχεται καλή επιτυχία στους δύο Έλληνες και τη μία Ελληνίδα που αγωνίζονται στην Ινδία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet