Το φαράγγι της Αγάλης θα διασχίσει ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου στις 6 Φεβρουαρίου
Αθλητισμός

Το φαράγγι της Αγάλης θα διασχίσει ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου στις 6 Φεβρουαρίου

Για τις δράσεις που πραγματοποιεί τον Φεβρουάριο ενημερώνει ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου, ο οποίος στις 6 Φεβρουαρίου θα διασχίσει το φαράγγι της Αγάλης και στις 13 του μηνός θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Καταφύγιο του Υμηττού.

Λίγα λόγια για το φαράγγι της Αγάλης

Η ομάδα των Πεζοπόρων θα διασχίσει τοόμορφοφαράγγι της Αγάλης, στις πλαγιές της Δίρφης. Αφετηρία της διαδρομής είναι το γήπεδο του οικισμού του Αγίου Αθανασίου Εύβοιας. Το μονοπάτι ακολουθεί τη ρεματιά, αλλάζοντας όχθη αρκετές φορές. Στα 2,5 χλμ. πορείας η ομάδα θα φτάσει στην Κρυόβρυση, έναν διαμορφωμένο χώρο αναψυχής με πετρόχτιστη πηγή και ξύλινατραπεζάκια για ξεκούραση. Μετά από 4,5 χλμ. πορείας μέσα σε ελατοσκέπαστες πλαγιές και λιβάδια υπο-αλπικού τύπου, η ομάδα θα φτάσει στην απείρου κάλλους τοποθεσία «Κράτια», στα 730 μέτρα υψόμετρο. Σήμα κατατεθέν της, η πετρόχτιστη πηγή και φυσικά ο τρίδυμος γιγαντιαίος πλάτανος που την σκιάζει. Στη συνέχεια ακολουθώντας μια διαδρομή 1,5 χλμ. η ομάδα θα φτάσει στον τελικό προορισμό της το καταφύγιο της Αγάλης. Ο βαθμός δυσκολίας είναι  1+ και η θετική υψομετρική είναι 750μ. Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων θα γιορτάσει με τους φίλους του το νέο έτος και θα κόψει την καθιερωμένη βασιλόπιτα στις 13 Φεβρουαρίου στο Καταφύγιο του Υμηττού. Τα μέλη του Συλλόγου θα συγκεντρωθούν, στις 9:00, στους πρόποδες του βουνού για να κάνουν μια μικρή πεζοπορία 3 χλμ. έως το καταφύγιο. Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  1. Όλα τα μέλη θα πρέπει να γνωρίζουν και να συμφωνούν με τον «Κανονισμό του Φυσιολατρικού Πεζοπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου «Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ», ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου.
  2. Όλα τα μέλη θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, αναλόγως τον βαθμό δυσκολίας της διαδρομής, και υποχρεούνται να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του αρχηγού της ομάδας.
  3. Λόγω των υγειονομικών μέτρων η συμμετοχή θα είναι περιορισμένη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα εγγεγραμμένα μέλη μας. Οι συμμετοχές θα πρέπει να δηλωθούν εγκαίρως.
  4. Τα νέα μέλη θα πρέπει να φέρουν την «Δήλωση Απαλλαγής Ευθύνης και Ανάληψης Κινδύνου» υπογεγραμμένη. Όσοι συμμετέχοντες δεν επιθυμούν να είναι στις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτά η ομάδα στα κοινωνικά μέσα θα πρέπει να ενημερώσουν τους αρμόδιους κατά τη δήλωση συμμετοχής τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν πλήρως τους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την υγεία και έχουν τεθεί από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ. Στο πούλμαν είναι υποχρεωτική η μάσκα προσώπου, το αντισηπτικό και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κάνει selftest.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet