Ανοιχτή επιστολή Π. Τζήμου στην πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού
Αθλητισμός

Ανοιχτή επιστολή Π. Τζήμου στην πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού

Με ανοιχτή επιστολή του προς τον υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, ο πρόεδρος και ιδρυτής του ΠΑΚ Χαλανδρίου, Παναγιώτης Τζήμος, καταγγέλλει την πολιτική της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ζητώντας την παρέμβασή τους προκειμένου, μεταξύ άλλων, να προστατεύσουν την έκφραση της διαφορετικής άποψης.

Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου του ΠΑΚ Χαλανδρίου:

Κύριε υφυπουργέ, κύριε γενικέ γραμματέα Αθλητισμού,

Γνωρίζετε και αν ναι, ποια είναι η θέση σας, για τη λειτουργία της διοίκησης της ΕΟΑΒ, που δαπανά αφειδώς επιχορηγούμενους δημόσιους οικονομικούς πόρους ώστε να ασκεί μηνύσεις και να καταθέτει εγκλήσεις σε βάρος των στελεχών της αντιπολίτευσης, γιατί τολμούν και εκφράζουν δημόσια τη διαφορετική άποψη για τα τεκταινόμενα της Άρσης Βαρών και στηλιτεύουν την αδράνεια και τις παραλήψεις των μελών της διοίκησης.

Είναι δίκαιο, ηθικά επιτρεπτό, αλλά κυρίως νόμιμο, οι επιχορηγήσεις της Πολιτείας να δαπανώνται σε τακτικές και έκτακτες αμοιβές νομικών συμβούλων με πάγια αντιμισθία, σε αθλητικές ομοσπονδίες, όπου η αντιδικία σε βάρος των αντιφρονούντων έχει γίνει πλέον καθεστώς και εθνικό άθλημα.

Ποια είναι η απειλή, ποιους φοβάται και γιατί η σημερινή διοίκηση της ΕΟΑΒ και έχει σταθερή συνεργασία με νομικό σύμβουλο ή μήπως η ύπαρξη της αντιπολίτευσης στους κόλπους της Ομοσπονδίας απειλεί την προσωπική ηγεμονία των στελεχών της;

Τελικά η ΕΟΑΒ έχει υποχρέωση το επιχορηγούμενο δημόσιο χρήμα να το διαθέτει στην εξυπηρέτηση των σκοπών της, στην υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος και στην ανάπτυξη του αθλήματος, δεδομένου ότι είναι ίσως η μόνη ομοσπονδία που τα τελευταία τρία χρόνια συγκεντρωτικά διεξάγει μια και μόνο αθλητική διοργάνωση, αυτή των πανελληνίων πρωταθλημάτων, χωρισμένη σε δύο φάσεις.  Με συνέπεια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες της Άρσης Βαρών να τους παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης συμμετοχής σε έναν ή δυο αγώνες τον χρόνο!

Η λειτουργία αυτή της ΕΟΑΒ, σε κάθε περίπτωση, μπορεί να θεωρηθεί πορεία ύπαρξης και διατήρησης του αθλήματος σε επίπεδα αξιοπρέπειας ή διαδικασία αφανισμού της Άρσης Βαρών; Περί ανάπτυξης φυσικά κανένας λόγος!

Γνωρίζετε κύριε υφυπουργέ και κύριε γενικέ γραμματέα ότι δέκα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΑΒ, με ανυπόστατες και αυθαίρετες διαδικασίες και αποφάσεις, επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές απαγόρευσης στους αγωνιστικούς χώρους και στους λοιπούς χώρους εκδηλώσεων της ομοσπονδίας και παραπομπή όλων των στελεχών της αντιπολίτευσης στην ΕΦΙΠ, για δήθεν δυσφήμηση του αθλήματος, επειδή η παράταξη που εκπροσωπώ εκδίδει δημόσιες ανακοινώσεις και δελτία Τύπου αναφορικά με τη λειτουργία του αθλήματος, στηριζόμενη σε αληθινά και πραγματικά γεγονότα;

Το σενάριό τους είναι δεδομένο και οι λόγοι τους προφανείς, να αποκλείσουν σύσσωμη την αντιπολίτευση από την επερχόμενη εκλογική διαδικασία της ΕΟΑΒ, ώστε ανενόχλητοι να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους!!!

Επειδή, κύριοι Εκπρόσωποι της πολιτικής αθλητικής ηγεσίας της χώρας μας, είναι πασιφανές ότι οι προαναφερόμενες πρακτικές και αντιλήψεις της διοίκησης της ΕΟΑΒ κυριαρχούν σε αυταρχικά και απολυταρχικά καθεστώτα, τύπου Β. Κορέας και όχι σε κοινοβουλευτικά δημοκρατικά πολιτεύματα, που εδώ και χρόνια λειτουργούν στην Ελλάδα, σας παρακαλώ θερμά να παρακολουθήσετε και να επιβεβαιώσετε τα καταγγελλόμενά μου και κυρίως να παρέμβετε για την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μου.

Κλείνοντας, επιθυμώ να επανεξετάσετε την εισαγωγή και τη θέσπιση της παρουσίας και της έκφρασης της αντιπολίτευσης στα Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών, με τροποποίηση των υφιστάμενων καταστατικών, με αφορμή την τροποποίηση του αθλητικού νόμου, έστω και με μεταβατική διάταξη.

Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να θεσπιστεί ξεχωριστός κωδικός στο λογιστικό των ομοσπονδιών, με ανώτερο πλαφόν στη λειτουργία των νομικών συμβούλων κάθε αθλητικής ομοσπονδίας, κατά την έγκριση των προϋπολογισμών τους.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Τζήμος
Ιδρυτής και πρόεδρος του αθλητικού Σωματείου ΠΑΚ Χαλανδρίου

Κοινοποίηση: Σε κάθε εμπλεκόμενο θεσμικό Πολιτικό και Πολιτειακό Φορέα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet