Πραγματοποιήθηκε στο Χαλάνδρι ο φιλικός αγώνας για τα προσφυγόπουλα
Αθλητισμός

Πραγματοποιήθηκε στο Χαλάνδρι ο φιλικός αγώνας για τα προσφυγόπουλα

Η κατανόηση, η συμπόνια και η αλληλεγγύη προς τα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς νίκησαν στον φιλικό ποδοσφαιρικό Αγώνα που έγινε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στο γήπεδο Χαλανδρίου, μεταξύ των ομάδων «Επιλέκτων της Unicef» και «Αλληλεγγύης Χαλανδρίου».

Περίπου 40 αθλητές, δημοσιογράφοι, γιατροί, νομικοί, αστυνομικοί, φοιτητές και άλλοι επαγγελματίες έπαιξαν με την καρδιά τους να χτυπάει στους ρυθμούς της αγωνίας και της ελπίδας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό είπε ότι η εκδήλωση αυτή «είναι ένα λιθαράκι στην αντιμετώπιση της τραγωδίας που εξελίσσεται στις ακτές της χώρας μας» και θύμισε ότι οι πολίτες του Χαλανδρίου δείχνουν την αλληλεγγύη τους με τη φιλοξενία κάποιων προσφυγικών οικογενειών στον μικρό ξενώνα του Δήμου, αλλά και με τη συνδρομή σε άλλες που διαμένουν σε διαμερίσματα, καθώς και με τις μεγάλες αποστολές ειδών ανάγκης σε Ειδομένη, Λάρισα, Ελαιώνα, Ελευσίνα, Σκαραμαγκά και Κομπάνι. Στη συνέχεια παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στον αρχηγό της ομάδας Επιλέκτων Unicef Αργύρη Κωστάκη και τον αρχηγό της ομάδας Αλληλεγγύης Χαλανδρίου Όμηρο Εμμανουηλίδη. Χαιρετισμούς εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Επιτροπής Unicef Ελλάδας απηύθυνε η δημοτική σύμβουλος Ευγενία Κατούφα και ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Χρήστος Κυρίτσης.

Ο αγώνας, που διεξήχθη στην επέτειο της υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων των Παιδιών και των εβδομήντα χρόνων από την ίδρυση της Unicef, τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου και της Unicef, ενώ είχε την υποστήριξη 20 συλλογικών φορέων του Χαλανδρίου.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Λίτσα Γαλάνη, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού- Αθλητισμού Σέργιος Γκάκας και Περιβάλλοντος Δημήτρης Χριστουλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θύμιος Κουράσης, Θανάσης Κιούσης και Κώστας Αγγελής, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου Θόδωρος Πισιμίσης. Τον παρακολούθησαν δεκάδες Χαλανδραίοι και αρκετά προσφυγόπουλα από Συρία, Ιράκ, Πακιστάν και Αφγανιστάν που φιλοξενούνται σε ξενώνα κοντά στο κέντρο της πόλης. Αθλητές και θεατές αντί εισιτηρίου έριξαν τον οβολό τους στον κουμπαρά της Unicef.

Στην ομάδα Αλληλεγγύης Χαλανδρίου που συγκροτήθηκε από μέλη συλλογικών φορέων της πόλης μας αγωνίστηκαν οι: Όμηρος Εμμανουηλίδης, Γιάννης Μιχάλας, Νίκος Ρηγόπουλος, Λουκάς Κοντοφρυός, Ζήσης Μπιρολόγλου, Νίκος Τζαβάρας, Χρήστος Συριανός, Νίκος Λυρής, Νίκος Κλέτσας, Τάσος Επιτρόπου, Παντελής Γαβαλάς, Λευτέρης Καλόγηρος, Θοδωρής Μιχαλάρης, Κίμων Αναστασίου, Χρήστος Χαχάμης, Βασίλης Μόσχης, Γιάννης Θεοδώρου και Νίκος Παγιωτέλης.

Με την ομάδα Επιλέκτων Unicef αγωνίστηκαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές: Κώστας Χορέβας, Δημήτρης Κοτούζας και Νίκος Σουπιώνης, από το πρωτάθλημα Τύπου οι: Κώστας Δικαιούλιας, Άρης Καραΐσκος, Μπάμπης Τζιάρος, Κώστας Κατσιάδας, Νίκος Σιγαλός, Κώστας Ντέμος, Βαγγέλης Λογοθέτης και Τάσος Μπασιούκας, οι δημοσιογράφοι: Αργύρης Κωστάκης και Γιάννης Ντάσκας, ο αστυνομικός Δημήτρης Δελτσίδης και ο μαθητής λυκείου Γιάννης Κοτούζας.

Τον αγώνα διηύθυναν αφιλοκερδώς οι διαιτητές του συνδέσμου Αθηνών Σοφιανός Μαράνος με βοηθούς τους Π. Τάμαλη και Γ. Μαράνο.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη Φιλαρμονική Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet