“Έσπασε η γκίνια” για τον Απόλλωνα Χαλανδρίου
Αθλητισμός

“Έσπασε η γκίνια” για τον Απόλλωνα Χαλανδρίου

Επιτέλους, χαμόγελα στον Απόλλωνα Χαλανδρίου που χρειάστηκε τρεις μήνες για να κάνει την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα “και να υπενθυμίσει ότι αξίζει πολλά περισσότερα”, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, από την οποία και η περιγραφή που ακολουθεί.

Πρώτο παιχνίδι για το 2016, ντεμπούτο του νέου τεχνικού Νίκου Νικολακόπουλου, μεγάλη και δίκαιη εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Ζωγράφου, που αν κέρδιζε θα σκαρφάλωνε στην τρίτη θέση. Κάτι, πάντως, που ουδόλως ενδιέφερε ή τρόμαξε την ομάδα μας. Ο Απόλλων έκανε σοβαρή εμφάνιση και βοηθήθηκε και από συγκυρίες, που σε πολλά από τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν εναντίον του και στοίχισαν τους ανάλογους βαθμούς.

Η πρώτη καλή φάση του ματς ήταν για την ομάδα μας, με τον Παπουτσή να πλασάρει άουτ από πολύ κοντά, έπειτα από ωραία ομαδική ενέργεια και γύρισμα του Γογγολίδη από αριστερά. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με πλασέ στο δοκάρι, σε ένα πρώτο ημίχρονο γενικά μοιρασμένο και χωρίς μεγάλες διαφορές, παρά το βαθμολογικό χάσμα των 10 πόντων (πριν το παιχνίδι).

Το γκολ νωρίς στο β΄ μέρος αποδείχθηκε κομβικό για την εξέλιξη του ματς. Σκόρερ ο Βλογιαννίτης στο 50΄, με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, έπειτα από κλέψιμο και πάσα του Κανδεράκη. Γκολ ψυχολογίας για τον Απόλλωνα, που είχε να σκοράρει σε κανονική ροή παιχνιδιού (και όχι στατική φάση) από την 3η αγωνιστική(!).

Εκτοτε η αναμέτρηση κύλησε απολύτως στα μέτρα μας, καθώς φαινόταν ότι είχαμε περισσότερες δυνάμεις και μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη. Όλοι οι παίκτες βοήθησαν στο ανασταλτικό κομμάτι και βρίσκοντας πολλούς κενούς χώρους, ήμασταν ανά πάσα στιγμή απειλητικοί στην κόντρα. Σε μία τέτοια, στο 75΄, ο Βλογιαννίτης έφυγε μόνος προς το αντίπαλο τέρμα και πριν προλάβει να πλασάρει, γκρεμίστηκε από τον αντίπαλο στόπερ. Πέναλτι, αποβολή, 0-2 με ψύχραιμη εκτέλεση ο Γαλανόπουλος και πολύ απλά, αυτό το ματς πλέον δεν χανόταν.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν, κυρίως μέσω στημένων φάσεων, μόνο όμως από λάθη μας έφτασαν σε μια-δυο περιπτώσεις κοντά στη μείωση του σκορ. Την ίδια ώρα, βέβαια, η ομάδα μας κάθε φορά που περνούσε τη σέντρα είχε προϋποθέσεις (και τις ευκαιρίες) για να φτάσει το σκορ σε υψηλότερα επίπεδα.

Εν κατακλείδι… Με την είσοδο του νέου έτους πετάξαμε από πάνω μας την γκίνια και το αρνητικότατο σερί 10 αγωνιστικών (4 ισοπαλίες, 6 ήττες), κάναμε μία νέα αρχή και με μεγαλύτερη αισιοδοξία, πλέον, μπορούμε να κοιτάζουμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ακολουθούν τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια, αρχής γενομένης από εκείνο του ερχόμενου Σαββάτου (16/1) με τον δεύτερο της κατάταξης Άγιαξ Ταύρου, στο κλείσιμο του πρώτου γύρου.

Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Σύρακας, Βλάχος, Τσεσμελής, Κοτσαύτης, Κούκος, Λισγάρης, Γογγολίδης, Κανδεράκης (55′ Λυμπερόπουλος Π.), Βλογιαννίτης (85′ Ισμέρης), Γαλανόπουλος, Παπουτσής (89′ Κωνσταντάκης)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet