18ο Σκακιστικό Κύπελλο Δημοτικών Σχολείων Χαλανδρίου
Αθλητισμός

18ο Σκακιστικό Κύπελλο Δημοτικών Σχολείων Χαλανδρίου

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου και ο Δήμος Χαλανδρίου προκηρύσσουν το 18ο Σκακιστικό Κύπελλο Δημοτικών Σχολείων.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 17:30, στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, μπροστά στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου και γειτονικών δήμων.

Κάθε σχολείο θα συμμετέχει με τετραμελή ομάδα συν δύο (2) αναπληρωματικούς και θα γίνουν τουλάχιστον 5 αγωνιστικοί γύροι διάρκειας τουλάχιστον 20΄ ο καθένας. Ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών ενδέχεται να υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής πλέον της μιας ομάδων για όσα σχολεία επιθυμούν. Για τη συμμετοχή των πλέον της πρώτης ομάδων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όποια ομάδα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (2 για νίκη – 1 για ισοπαλία – 0 για ήττα), ανακηρύσσεται κυπελλούχος 2016, ενώ θα απονεμηθούν κύπελλα στις τρεις (3) πρώτες ομάδες και μετάλλια στα μέλη τους.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ισχύσουν κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

  1. Το αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων, εφόσον έχουν παίξει όλες μεταξύ τους.
  2. Άθροισμα πόντων επί του συνόλου των αγώνων.
  3. Buchholz.
  4. Sonneborn – Berger που υπολογίζεται ως άθροισμα των πόντων των αντιπάλων (κριτήριο 22 στο swiss manager).

Μετάλλια θα απονεμηθούν, επίσης, στους σκακιστές με τα καλύτερα ατομικά αποτελέσματα (ποσοστό επιτυχίας με προϋπόθεση ο σκακιστής να έχει παίξει σε όλους τους γύρους ή σε έναν λιγότερο). Κάθε σχολική ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει κορίτσια ή αγόρια του σχολείου που γνωρίζουν σκάκι, χωρίς ειδικούς περιορισμούς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], όπου θα αναφέρεται το όνομα του σχολείου, ο αριθμός των ομάδων με τις οποίες επιθυμεί να συμμετάσχει κάθε σχολείο, το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο του υπευθύνου και τα ονοματεπώνυμα ανά ομάδα των παιδιών που θα παίξουν.

Στην ιστοσελίδα του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν τη λήψη της συμμετοχής τους και να βρουν πληροφορίες για την εκδήλωση και τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου. Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορούν να επικοινωνούν είτε με τον διευθυντή των αγώνων κ. Σπύρο Σαγιά, καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 6971 809462 είτε με τον Σ.Ο. Χαλανδρίου στον αριθμό τηλεφώνου 210 6846693.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet