Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από τους πρόσφατους βανδαλισμούς σε σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου
Χαλάνδρι

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από τους πρόσφατους βανδαλισμούς σε σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου

Αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές που είχαν πρόσφατα προκληθεί από εκτεταμένους βανδαλισμούς σε τέσσερα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χαλανδρίου.

Αυτή τη φορά η αναίτια και παράλογη επιθετικότητα ορισμένων ξέσπασε με μανία στο συγκρότημα του 7ο – 10ου  Δημοτικού, όπου παραβιάστηκε η πόρτα και τα παράθυρα και έγιναν μεγάλες ζημίες στο εσωτερικό του. Στο 6ο Γυμνάσιο και στο 5ο Δημοτικό οι βανδαλισμοί «περιορίστηκαν» στην καταστροφή των εξωτερικών όψεων, ενώ στο 4ο Γυμνάσιο κατέστρεψαν τις βρύσες του σχολείου και τα φωτιστικά σώματα. 

Μόλις τον Ιούνιο του 2020 η δημοτική αρχή είχε πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης στο 12ο Δημοτικό και το 15ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου. Η διοίκηση σημειώνει ότι ήταν πέμπτη φορά μέσα σε έναν χρόνο που πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εργασίες στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, το οποίο επανειλημμένως έχει βρεθεί στο στόχαστρο αγνώστων που καταστρέφουν με μανία τους φρεσκοβαμμένους τοίχους του.

Η προσπάθεια ορισμένων να χαλάσουν την εικόνα των σχολείων με εκτεταμένους και διαρκώς επαναλαμβανόμενους βανδαλισμούς είναι αποκαρδιωτική, η δημοτική αρχή όμως βεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ομορφιά στους δημόσιους χώρους.

«Ενώ τους τελευταίους μήνες έχει γίνει συστηματική και επίμονη δουλειά για να αλλάξουν όψη τα σχολεία μας, δυστυχώς ερχόμαστε συχνά-πυκνά αντιμέτωποι με ένα παράλογο κύμα βανδαλισμών, που μας αναγκάζει να επανερχόμαστε με εργασίες αποκατάστασης σε φρεσκοβαμμένα και ανακαινισμένα σχολεία. Είναι ακατανόητη η εκδικητική μανία ορισμένων απέναντι στο “ωραίο” και το “καλό”, ωστόσο έχουμε δεσμευτεί απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ότι έως ότου τελειώσει αυτός ο παραλογισμός, θα συνεχίσουμε να αποκαθιστούμε τις ζημιές και να φροντίζουμε τα σχολεία μας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη.

«Τα σχολεία του Δήμου έχουν αλλάξει όψη»

Η διοίκηση υπενθυμίζει ότι από τον Μάιο του 2019, οπότε ξεκίνησε το μεγάλο έργο υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, -χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους- συνολικά 26 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χαλανδρίου έχουν αλλάξει όψη.

Από την άρση των περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας, τον Μάιο του 2020 έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί εκτεταμένες παρεμβάσεις σε 12 σχολικά συγκροτήματα. Οι εργασίες που γίνονται περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βάψιμο εξωτερικών όψεων έως τοποθετήσεις μονώσεων, ανακαινίσεις προκατασκευασμένων αιθουσών, τοποθετήσεις νέων και ανακαινίσεις τουαλετών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet