Έκκληση από το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου για πυροφύλαξη της Ρεματιάς
Ποιότητα Ζωής

Έκκληση από το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου για πυροφύλαξη της Ρεματιάς

Η Ρεματιά είναι ένα στολίδι για την πόλη του Χαλανδρίου, πνεύμονας πρασίνου και οξυγόνου, αλλά και ένας εμβληματικός χώρος συνδεδεμένος με τον πολιτισμό. Η προστασία της είναι απαραίτητο να απασχολεί όλους τους πολίτες. Μέλη του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου αφιερώνουν πολλές ώρες του 24ώρου για να βρίσκονται κοντά της για να προλάβουν ενδεχόμενο κίνδυνο καταστροφής.

Το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου κάνει έκκληση στους πολίτες που κατανοούν τη σημασία και την αξία της Ρεματιάς και έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν στην προσπάθεια πυροφύλαξης με κάποιες επιπλέον βόλτες, με περισσότερη προσοχή, με ετοιμότητα να ενημερώσουν σε περίπτωση κινδύνου.

Συγκεκριμένα, στην έκκληση που απευθύνει το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου σημειώνεται:

Η Ρεματιά κοσμεί αισθητικά και πολιτιστικά την πόλη μας, αποτελεί όμως και τον κύριο πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου για το Χαλάνδρι και την ευρύτερη  περιοχή.

Δύο χρόνια πριν κάποιοι ασυνείδητοι, εχθροί όχι μόνο το περιβάλλοντος, αλλά και των ίδιων των παιδιών τους κατέκαψαν μεγάλο μέρος του παραρεμάτιου άλσους και κυρίως τις κερκίδες του θεάτρου. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, των εθελοντών και του Δήμου η πυρκαγιά σβήστηκε και το θέατρο αργότερα αποκαταστάθηκε. 

Η φύλαξη της Ρεματιάς ασκείται σήμερα από υπαλλήλους του Δήμου και ελάχιστα συνειδητοποιημένα άτομα, τα οποία όμως δεν επαρκούν για μια τόσο εκτεταμένη περιοχή σαν αυτή. 

Το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου καλεί τους πολίτες που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη ζωή και την αισθητική αξία φυσικών πνευμόνων, όπως η Ρεματιά, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια των εθελοντών για τη φύλαξη της παραρεμάτιας φύσης, αλλά και του χειμάρρου που τη διαρρέει, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο πυρκαγιάς ή άλλης καταστροφής στο μέλλον. 

Ζητούμε τη συνδρομή σας: 

  • Με μια βόλτα σε οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου.
  • Με την παρέμβασή σας σε περίπτωση που δείτε κάποια επικίνδυνη ενέργεια.
  • Με την άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής σε περίπτωση πυρκαγιάς στον αριθμό 199.
  • Με ένα μπουκαλάκι δροσερό νερό στους εθελοντές που βρίσκονται σταθερά εκεί.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet