Ν. Κομπότης: 3+1 προτάσεις παραγωγικής επένδυσης στον Δήμο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Ν. Κομπότης: 3+1 προτάσεις παραγωγικής επένδυσης στον Δήμο Χαλανδρίου

Ο δημότης Χαλανδρίου Νίκος Κομπότης καταθέτει 3+1 προτάσεις οι οποίες, όπως σημειώνει, αποτελούν παραγωγική επένδυση για τον Δήμο Χαλανδρίου και θα αξιοποιούσαν με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο χρήμα, κριτήριο που -όπως προσθέτει- καθορίζει που τοποθετείται πολιτικό – ιδεολογικά μια δημοτική Αρχή.

Στη σχετική ανακοίνωση του κ. Κομπότη αναφέρονται τα εξής:

Το έχουμε ξαναπεί. Ο τρόπος διαχείρισης του δημόσιου χρήματος από μια δημοτική Αρχή είναι το βασικό κριτήριο για να την τοποθετήσει κανείς στο πολιτικό-ιδεολογικό φάσμα.

Μια αριστερή – προοδευτική δημοτική Αρχή αξιοποιεί το δημόσιο χρήμα, επενδύοντάς το παραγωγικά, ώστε να δημιουργηθεί υπεραξία. Κεφάλαιο και Υπεραξία οφείλει να το επιστρέφει στους δημότες, ως ποιότητα ζωής, ως υποδομές και ως μεροκάματα, ιδίως τώρα στην εποχή των μνημονίων.

Τι θα έκανε λοιπόν μια τέτοια δημοτική Αρχή στην πόλη μας.                     

1. Στο ιδιόκτητο οικόπεδο στην κεντρική πλατεία της πόλης μας θα έκτιζε ένα δημαρχιακό μέγαρο με πολυώροφο υπόγειο πάρκινγκ. Το πάρκινγκ, που θα μπορούσε να επεκταθεί και κάτω από τη Βασ. Γεωργίου, με ένα συμβολικό τίμημα 50 λεπτών του ευρώ  ανά ώρα, θα απελευθέρωνε τους δρόμους του κέντρου από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και θα χρηματοδοτούσε τη λειτουργία ενός δημαρχιακού μεγάρου αντάξιου της πόλης μας.

2. Στο ιδιόκτητο οικόπεδο μεταξύ των οδών Παλαιολόγου και Αγ. Παρασκευής, δίπλα στον Ναό του Αγ. Γεωργίου, θα οικοδομούσε έναν πολυχώρο πολιτισμού, με πολυώροφο υπόγειο πάρκινγκ. Ο πολυχώρος θα περιλάμβανε κλειστό αμφιθέατρο, αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων και συνεστιάσεων, αίθουσα τέλεσης πολιτικού γάμου, γραφεία στέγασης των κοινωνικών υπηρεσιών και δανειστική βιβλιοθήκη. Το πάρκινγκ, που θα μπορούσε να επεκταθεί και κάτω από την οδό Αγ. Παρασκευής, λειτουργώντας όπως αυτό του δημαρχιακού μεγάρου, θα πρόσφερε  στην πόλη μας παρόμοια οφέλη και μαζί με την αξιοποίηση του αμφιθεάτρου και της αίθουσας, θα συντελούσε στην αυτοχρηματοδότηση της λειτουργίας του πολυχώρου.

3. Στο ιδιόκτητο τεράστιο χωράφι νότια του Νεκροταφείου θα δημιουργούσε εγκατάσταση καύσης νεκρών με όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές του νόμου, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. Έτσι θα πρωτοπορούσε στη λύση ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά ολόκληρης της Αττικής και ολόκληρης της χώρας. Συγχρόνως τα έσοδα του Δήμου μας θα αυξάνονταν κατακόρυφα προς όφελος της πόλης μας και των Δημοτών της.

4. Τέλος, θα πεζοδρομούσε τις οδούς Βασ. Γεωργίου και Αγ. Παρασκευής, από τη Λ. Κηφισιάς μέχρι την «πλατεία» Φλύας (Κένεντυ), ενοποιώντας την κεντρική πλατείας και αναβαθμίζοντας το κέντρο της πόλης μας και την αγορά της.

Όλες αυτές οι επενδύσεις δεν χρειάζονται αγορές οικοπέδων. Μπορούν να υλοποιηθούν αξιοποιώντας επιστήμονες, τεχνίτες, εργάτες, προμηθευτές Χαλανδραίους, ώστε τα χρήματά μας να ανακυκλωθούν παραγωγικά μέσα στην πόλη μας, σε όφελος της οικονομίας της και κατά της ανεργίας. Η απασχόληση θα αύξανε, η ανεργία θα μειώνονταν με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η πόλη μας θα αποκτούσε υποδομές αντάξιές της, το κέντρο της θα γίνονταν  ανθρώπινο και λειτουργικό, η αγορά της θα τονώνονταν, το ταμείο του Δήμου μας δεν θα αιμορραγούσε συνεχώς πληρώνοντας υπέρογκα ενοίκια, όπως κάνει τώρα. Αυτό είναι ο ορισμός της αριστερής – φιλολαϊκής οικονομικής  πολιτικής. Πόροι υπάρχουν, προγράμματα υπάρχουν. Χρειάζονται όραμα, ανοικτό μυαλό και γνώση, αυτά δυστυχώς λείπουν. Το πράσινο ταμείο το ανακάλυψαν μετά από τρία χρόνια για να εντάξουν σε αυτό το διατηρητέο του Δουζένη.

Η παρούσα δημοτική Αρχή δυστυχώς συνεχίζει τη δεξιά αντιδραστική πολιτική του παρελθόντος, η οποία, συνεχώς και βασανιστικά, μετατρέπει την πόλη μας σε μια πόλη παρία, σε μια αβίωτη πόλη κυρίως στο κέντρο της. Αντί να χτίζει και να δημιουργεί  τις απαραίτητες υποδομές, αγοράζει ετοιμόρροπα κτήρια στο πουθενά, αγοράζει δημόσια οικόπεδα!!! Τροφοδοτεί με άφθονο χρήμα  το γραφείο προπαγάνδας, που είναι αχρείαστο, όταν υπάρχει πραγματικό έργο. Θάβει τα χρήματά μας παράνομα στις τράπεζες, τα σκορπά σε αντιπαραγωγικές αναθέσεις, πληρώνει υπέρογκα και σκανδαλώδη ενοίκια σε ακατάλληλα κτήρια για να στεγάσει τις υπηρεσίες της, υπηρετεί δουλείες και συμφέροντα και όχι την πόλη και τους πολίτες της.

Έτσι τα χρήματά μας πάνε στις τσέπες μερικών ιδιοκτητών και μερικών επιτήδειων. Δεν επιστρέφουν στην πόλη και στους δημότες. Κυριολεκτικά εξαφανίζονται. Η πόλη μας δεν έχει δημαρχιακό μέγαρο, δεν έχει ένα στεγασμένο χώρο για τον πολιτισμό, δεν έχει δημοτικά πάρκινγκ. Έχει όμως ιδιόκτητο Νεκροταφείο, μερικά αναξιοποίητα οικόπεδα και χωράφια!!!, δρόμους-πάρκινγκ και ένα κέντρο που αργοπεθαίνει, πνιγμένο στα τραπεζοκαθίσματα, στον θόρυβο, στο μποτιλιάρισμα και στο καυσαέριο.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet