Σε υπό κατασκευή έργα στο Χαλάνδρι ο Γ. Σγουρός
Ποιότητα Ζωής

Σε υπό κατασκευή έργα στο Χαλάνδρι ο Γ. Σγουρός

Τέσσερα σημαντικά έργα κοινωνικής πρόνοιας και αντιπλημμυρικής θωράκισης, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ που κατασκευάζονται στον Δήμο Χαλανδρίου επισκέφθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση, την Παρασκευή 14 Μαρτίου ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Ο κ. Γ. Σγουρός συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της περιοχής Γιώργο Κουράση, τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Κωνσταντίνο Μανιάτη, περιφερειακούς συμβούλους και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών ενημερώθηκε για το ρυθμό αποπεράτωσης των έργων, τα οποία είναι τα ακόλουθα.

  • Κατασκευή αγωγών ακαθάρτων στην περιοχή Πάτημα II: έργο υποδομής, συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων. Η κατασκευή του άρχισε πριν από τρεις μήνες και ήδη έχει ολοκληρωθεί περίπου το 50% του έργου. Ο προϋπολογισμός είναι 3.400.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.
  • Έργο για την αύξηση της παροχετευτικότητας του Ρέματος Χαλανδρίου (μεταξύ των οδών Σολωμού και Γρίβα): έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης που επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα του Δήμου Χαλανδρίου, αφού στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν πλημμύρες, ειδικά στις δυο γέφυρες που υπάρχουν όπου το νερό συχνά υπερχείλιζε. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.
  • Κατασκευή παιδικού σταθμού στο ΟΤ 1111: ο σταθμός θα φιλοξενεί 100 παιδιά, έχει υπόγειο για βοηθητικούς χώρους, ισόγειο και πρώτο όροφο. Έχει κατασκευασθεί με βάση τα πλέον σύγχρονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.264.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
  • Κατασκευή παιδικού σταθμού στην περιοχή Πάτημα II: ο σταθμός θα φιλοξενεί 50 παιδιά, έχει υπόγειο για βοηθητικούς χώρους και ισόγειο. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.494.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει στους 66 Δήμους του λεκανοπεδίου 3,5 δισ. ευρώ για σημαντικά έργα, για έργα που οι τοπικές κοινωνίες είχαν ανάγκη. Σήμερα είμαστε εδώ στο Χαλάνδρι και παραδίδουμε τέσσερα νέα έργα κοινωνικής πρόνοιας και αντιπλημμυρικής προστασίας. Και δεν είναι μόνον αυτά, αφού για τον Δήμο Χαλανδρίου η Περιφέρεια έχει διαθέσει 18,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά στον Βόρειο Τομέα μόνο από ιδίους πόρους έχουμε κάνει 89 έργα με προϋπολογισμό 244.700.000 ευρώ. Αξιοποιήσαμε στο μέγιστο βαθμό τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τα χρήματα που έχουμε με κόπο συγκεντρώσει στο αποθεματικό μας για έργα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και σημαντικές υποδομές για την Αττική».

O δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης προέβη στην εξής δήλωση:

«Στη δύσκολη αυτή μεταβατική περίοδο των περικοπών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η διοίκηση του Δήμου μας, παράλληλα με το κοινωνικό έργο στο οποίο έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και την οικονομική εξυγίανση του Δήμου, δούλεψε μεθοδικά ώστε με απορρόφηση κονδυλίων- πέραν των ιδίων πόρων- να εκτελέσει και έργα υποδομής. Στην προσπάθεια αυτή βρήκε σύμμαχο την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Γ. Σγουρό τον οποίο ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία. Με την ίδια μεθοδικότητα, ετοιμάστηκαν και υπάρχουν ώριμες μελέτες έργων στον Δήμο μας από το νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet