Σταθμοί μέτρησης Η/Μ ακτινοβολίας τοποθετήθηκαν στο Χαλάνδρι
Ποιότητα Ζωής

Σταθμοί μέτρησης Η/Μ ακτινοβολίας τοποθετήθηκαν στο Χαλάνδρι

Σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας έχουν τοποθετηθεί σε κτήρια του Δήμου Χαλανδρίου στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος του Εθνικού Παρατηρητηρίου Η/Μ πεδίων.

Συγκεκριμένα σταθμοί έχουν τοποθετηθεί στο κτήριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Αριστοφάνους και Παπάγου 7) καθώς και στο κτήριο που στεγάζεται το τμήμα Αυτεπιστασίας του Δήμου (Αγίας Παρασκευής 86).

Το πρόγραμμα αυτό τελεί υπό την αιγίδα του «ΕΚΕΘΕ Δημόκριτος» και σκοπό έχει να δημιουργηθούν σταθμοί μέτρησης Η/Μ ακτινοβολίας στο αστικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου, «Η μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας συνιστά επιτακτική ανάγκη σε πόλεις όπως το Χαλάνδρι προκειμένου να διερευνηθούν θέματα δημόσιας υγείας που σχετίζονται με τη διασπορά Η/Μ από εγκαταστάσεις βάσης κινητής τηλεφωνίας και WI-FI. Ειδικά για τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, οποιοσδήποτε κάτοικος θα ήθελε να διαπιστώσει την ύπαρξη ή μη εγκαταστάσεων εκπομπής ή λήψης στην περιοχή του και να μάθει λεπτομέρειες γι΄ αυτές, καλό θα ήταν να επικοινωνήσει με την Τεχνική Υπηρεσία στον αριθμό τηλεφώνου 213 2023952».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet