ΧΕΥ9 στο Χαλάνδρι: Αμετάπειστος ο δήμαρχος, ανυποχώρητοι οι κάτοικοι του Πατήματος
Ποιότητα Ζωής

ΧΕΥ9 στο Χαλάνδρι: Αμετάπειστος ο δήμαρχος, ανυποχώρητοι οι κάτοικοι του Πατήματος

Άκαρπη ήταν η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, τον αντιδήμαρχο της της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστα Γερολυμάτο, τον δημοτικό σύμβουλο Γεράσιμο Λυμπεράτο και εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Πατήματος Χαλανδρίου για την πολυσυζητημένη υπόθεση του ΧΕΥ9.

Όπως αναφέρει η πλευρά των κατοίκων, οι προσπάθειες για διάλογο με τον δήμαρχο είχαν γίνει ήδη από το καλοκαίρι, με την αποστολή εξωδίκου και μετά, στις 20.2.2019, όταν ζήτησαν να αποσυρθεί η εισήγηση για τις μελέτες και τη δημοπράτηση των τευχών κατασκευής του έργου στον ΧΕΥ 9 και έπειτα στις 3.3.2019 στη συνάντηση για το ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο που δεν έγινε ποτέ, διότι δεν είχε απαρτία δημοτικών συμβούλων.

Έκτοτε, όπως σημειώνουν, «και αφού ο δήμαρχος ήταν τόσο άκαμπτος», προχώρησαν σε ενημέρωση των γειτόνων και τη διενέργεια δύο συγκεντρώσεων. Ωστόσο, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «ο δήμαρχος, βλέποντας τη δυναμική των κατοίκων, που πλέον άρχισαν να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται εντόνως, άρχισε να διαδίδει αναληθώς (και να αναφέρει στη σελίδα μας στο facebook) ότι τον αποκλείουμε από τον διάλογο. Έτσι, προσπαθώντας να διατηρήσουμε ισορροπίες όσο περισσότερο γίνεται, μπήκαμε στη διαδικασία συνάντησης και διαλόγου μαζί του, ώστε να προσπαθήσουμε να τον μεταπείσουμε για τα εξαγγελλόμενα στον ΧΕΥ 9, προβάλλοντας όλα τα λογικά μας επιχειρήματα και αναφέροντάς του ότι θα προσβάλλουμε τις διοικητικές πράξεις στα Διοικητικά Δικαστήρια».

«Δυστυχώς, ο δήμαρχος παραμένει αμετάπειστος και αμετακίνητος στις αρχικές του θέσεις» επισημαίνουν οι κάτοικοι και προσθέτουν: «Βέβαια, προς έκπληξή μας, μάς ανέφερε ότι θα μπορούσε να φέρει σε μία μόνο νύχτα όλα τα απορριμματοφόρα και τα οχήματα του Δήμου στον ΧΕΥ9, αλλά δεν θα το κάνει. Τον ρωτήσαμε τι εννοεί, μήπως δηλαδή πρέπει να νιώθουμε ευγνώμονες που δεν παρανομεί εις βάρος μας;! Επιπλέον, δήλωσε οτι προτίθεται να προχωρήσει στην προκήρυξη για την ανάθεση μελετών του ΧΕΥ9».

Οι κάτοικοι ενημερώνουν ότι η προσπάθεια που ξεκίνησαν θα συνεχιστεί, «όχι απλώς αμείωτη, αλλά ακόμα πιο έντονη, για να καταστεί απόλυτα σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε δίπλα στα σπίτια μας ΣΜΑ, ΚΔΑΥ, εγκαταστάσεις υπηρεσιών καθαριότητας και χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων».

Το ΣΜΑ και το ΚΔΑΥ δεν υπάρχει λόγος να γίνει πουθενά στο Χαλάνδρι, υποστηρίζουν οι ίδιοι, ενώ για το αμαξοστάσιο, αναγνωρίζουν την ανάγκη να φύγει από τον ΧΕΥ 8, που είναι δίπλα στο γήπεδο Χαλανδρίου, ωστόσο επιμένουν ότι δεν νοείται να χρησιμοποιηθεί ο ΧΕΥ 9, επί της Λ. Ηρακλείτου, ως χώρος αμαξοστασίου, λόγω των κατοικιών, των γραφείων και των επιχειρήσεων ακριβώς δίπλα, λόγω της επιβαρυμένης κυκλοφοριακά Λ. Ηρακλείτου, λόγω του Μετρό και του Προαστιακού.

«Ο ΧΕΥ 9 είναι στο πιο κεντρικό σημείο του Πατήματος Χαλανδρίου, είναι η βιτρίνα, το πρώτο που αντικρίζει κανείς ερχόμενος από την Αττική Οδό. Είναι δυνατόν να γίνει εκεί μία τέτοια δράση; Γιατί όχι σε κάποιο σημείο που δεν είναι τόσο πολύ επισκέψιμο, που είναι πιο απόκεντρο και δεν προκαλεί τόση όχληση; Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι εύλογα και δυστυχώς δεν απαντώνται», λένε οι κάτοικοι.

Και η ανακοίνωση των κατοίκων καταλήγει:

«Ο δήμαρχος και οι άνθρωποι που τον υποστηρίζουν ξεκίνησαν αήθεις προσωπικές επιθέσεις εναντίον μελών της Επιτροπής μας, με σκοπό να αποδομήσουν τον αγώνα μας. Ο αγώνας, όμως, αυτός δεν είναι προσωπικός. Είναι αγώνας πολλών ανθρώπων, με ένα πολύ δίκαιο αίτημα.

»Δεν αγωνιζόμαστε για να αποκομίσουμε προσωπικά οφέλη. Δεν διεκδικήσαμε ποτέ κάποια θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν και ζητήθηκε από πολλούς από εμάς, που όμως αρνηθήκαμε.

»Είμαστε οικογενειάρχες και εργαζόμενοι και ζητούμε μία ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Αν δεν είναι κατανοητό αυτό, τότε θα φροντίσουμε να γίνει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet