Ακύρωση απόφασης του Πε.Συ. για το ρέμα Πικροδάφνης ζητεί ο Σύλλογος Ρεματιάς
Περιφέρεια Αττικής

Ακύρωση απόφασης του Πε.Συ. για το ρέμα Πικροδάφνης ζητεί ο Σύλλογος Ρεματιάς

Διαμαρτύρεται για την έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου ανάπλασης του ρέματος Πικροδάφνης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος κάνει λόγω για κοπή 776 δένδρων στην περιοχή του ρέματος και ζητά την ακύρωση της απόφασης, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δημοσιεύτηκε η απόφαση για έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και μελέτης οριοθέτησης του έργου «Ανάπλαση του ρέματος της Πικροδάφνη».

Βάσει αυτής της απόφασης θα κοπούν 776 δέντρα.

Αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να συνιστά συμπέρασμα Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η κοπή της πλειονότητας των δέντρων σε ένα ρέμα, ειδικά όταν η φύτευση δένδρων συγκρατεί τα πρανή και απορροφά ποσότητες ομβρίων.

Η εξολόθρευση των δέντρων -σε ένα από τα τελευταία εναπομείναντα ρέματα της Αττικής- σημαίνει περαιτέρω αλλοίωση του πολύτιμου μικροκλίματος, καταστροφή της βιοποικιλότητας, της πανίδας που ζει στο ρέμα, αλλά κυρίως θα επιφέρει νέες καταστροφές και  πλημμύρες.

Έχουμε πρόσφατη την απώλεια των πέντε συνανθρώπων μας από την υπερχείλιση ρεμάτων και άλλες «κακοτεχνίες» που είχαν γίνει, όπως αποδεικνύεται από έρευνες που έγιναν. 

Όταν σε άλλες χώρες πληρώνουν για να επαναφέρουν τα ποτάμια και ρέματα στη φυσική τους μορφή π.χ. Σεούλ, Μόναχο, Λος Άντζελες, Λονδίνο, στην Αθήνα με αποφάσεις θεσμικών φορέων πληρώνουμε για να τα καταστρέψουν.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου υψώνει τη φωνή του διαμαρτυρόμενος για την απόφαση αυτή.

Τα ρέματα και τα ποτάμια είναι πηγή ζωής για το αστικό περιβάλλον και πρέπει να προστατεύονται με κάθε τρόπο, ανεξαρτήτως των συμφερόντων των κατασκευαστών, καταπατητών και διαφόρων εργολάβων.

Μαζί με τους άλλους περιβαλλοντικούς φορείς και την πλειοψηφία των κατοίκων της Αττικής, απαιτούμε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η πρόεδρος                                                                Η γενική γραμματέας

Κέλλυ Δάνου                                                         Ματρώνη Δικαιάκου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet