Τον ΧΕΥ9 απέκτησε ο Δήμος Χαλανδρίου
Ο ΧΕΥ9 στο Πάτημα Χαλανδρίου.
Ποιότητα Ζωής

Τον ΧΕΥ9 απέκτησε ο Δήμος Χαλανδρίου

Ιδιοκτήτης μιας έκτασης 6.457 τ.μ. (ΧΕΥ 9) έγινε ο Δήμος Χαλανδρίου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου «θα δώσει οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των υπηρεσιών καθαριότητας».

Ο Δήμος απέκτησε το ακίνητο που βρίσκεται στο Πάτημα Χαλανδρίου και συνορεύει με την Αττική Οδό, με τη διαδικασία της on-line δημοπρασίας από το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της «ιστορικής συνεδρίασης», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, πλειοδοτώντας με 640.000 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από 100 ευρώ /τ.μ.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, «οι χρήσεις γης του ακινήτου είχαν προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση από τον Σεπτέμβριο του 2015, χάρη στις ενέργειες του Δήμου, ως αμαξοστασίου, συνεργείου, τοπικού σταθμού μεταφόρτωσης και κέντρου διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών. Εκείνη η υπουργική απόφαση τροποποίησης των χρήσεων ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα στην πορεία που ολοκληρώθηκε με τη χθεσινή συνεδρίαση.

»Με την απόκτηση του ακινήτου το Χαλάνδρι θα αποκτήσει ύστερα από 50 χρόνια έναν νόμιμο, αδειοδοτημένο και περιβαλλοντικά φιλικό χώρο στέγασης των υπηρεσιών καθαριότητας που θα βελτιώσει δραστικά και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε αυτές. Παράλληλα, με την απομάκρυνση των υπηρεσιών καθαριότητας από τον ΧΕΥ8, όπου βρίσκονται σήμερα, ανοίγει ταυτόχρονα ο δρόμος για την αξιοποίησή του ως χώρου Αθλητισμού».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο Δήμος μίσθωσε και τον ΧΕΥ8 για 30 χρόνια επίσης με πολύ μικρό τίμημα.

Ο ΧΕΥ9 αποτελεί το τρίτο κατά σειρά ακίνητο που αποκτά η πόλη τον τελευταίο μήνα ύστερα και από την παραχώρηση σε αυτή των 30 στρεμμάτων του Νομισματοκοπείου.

Τη χθεσινή απόφαση υπερψήφισαν επίσης οι σύμβουλοι των παρατάξεων:

  • Χαλάνδρι σε Δράση: Γ. Κουράσης, Μ. Κόσσυβας, Μ. Λοτσάρη.
  • Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι: Ι. Λαδόπουλος, Μ. Ανδριανάκης.

Αποχώρησαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων:

  • Μια Πόλη για να Ζεις Χαλάνδρι η Πόλη μας: Γ. Θωμάς.
  • Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία: Α. Νταβίας
  • Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Π. Τζούρας.

Απουσίαζαν οι σύμβουλοι της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση K. Καρατζά και Π. Αναστασιάδης.

Θετικά ψήφισε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θ. Βαρδουλάκης, ενώ λευκό ψήφισε ο Α. Ευσταθίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet