Νέα πλατεία στο Πάτημα Χαλανδρίου από την Περιφέρεια Αττικής
Ποιότητα Ζωής

Νέα πλατεία στο Πάτημα Χαλανδρίου από την Περιφέρεια Αττικής

Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση Πλατείας στον Κ.Χ. 1170 του Δήμου Χαλανδρίου», υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 786.390 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για τη δημιουργία νέας πλατείας στο Πάτημα Χαλανδρίου, με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την ανάπτυξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος σε μία σχετικά νεόδμητη περιοχή. Το έργο αφορά στη δημιουργία χώρου συνάθροισης που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία, και θα εκτελεστεί στο οικοδομικό τετράγωνο 1170, μεταξύ των οδών Γεννηματά, Κλεισούρας και Ευρυδίκης.

Συγκεκριμένα, περιμετρικά της πλατείας θα πραγματοποιηθούν εργασίες για τη διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και την κατασκευή πεζοδρομίων και περίφραξης. Εντός της πλατείας, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία περιοχών πρασίνου και την κατασκευή παιδικής χαράς, γηπέδου καλαθοσφαίρισης και μικρού αμφιθεάτρου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η πλήρης εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού συστήματος, καθώς και φωτιστικών ιστών και σωμάτων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Χαλανδρίου και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet