Επιτυχημένη περιβαλλοντική δράση από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων
Κοινωνία

Επιτυχημένη περιβαλλοντική δράση από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων

H Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου πραγματοποίησε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 με επιτυχία τον καλλωπισμό της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Κάτω Χαλάνδρι. Η δράση εντασσόταν στην πανελλήνια εκστρατεία με την ονομασία Let΄s do it Greece και είχε ως σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού και την ανάδειξη της εθελοντικής προσφοράς στον τόπο μας, πραγματοποιώντας δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Νωρίτερα στον αίθριο χώρο του Μετρό της στάσης Χολαργού, τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης, είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο παιχνίδι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με τη μόλυνση του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα με το νερό. Έμαθα για τη σύσταση και τις ιδιότητές του με μια σκυταλοδρομία, βυθίστηκαν με τη φαντασία τους στον απέραντο ωκεανό και τα πλάσματα της θάλασσας παίζοντας ένα ζωηρό παιχνίδι με υποβρύχια, χόρεψαν τον ινδιάνικο χορό της βροχής, βοήθησαν τους γυρίνους μιας λίμνης να μεταμορφωθούν σε βάτραχους, έμαθαν ένα νέο άθλημα με την ονομασία «Γκολφ ανακύκλωσης» και τέλος βρήκαν απλούς τρόπους να εξοικονομούν νερό στην καθημερινότητα και να σέβονται το υδάτινο περιβάλλον.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δημήτρη Χριστουλάκη, τον τέως δήμαρχο Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, μικρούς και μεγάλους πολίτες, τους προσκόπους του 2ου Συστήματος Προσκόπων Χαλανδρίου και φυσικά τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου, φύτεψαν καλλωπιστικά φυτά και θάμνους στις νησίδες της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η Ένωση, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τους μικρούς και μεγάλους Χαλανδραίους που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, τα φυτώρια «Ξενούλης», «Υδρία» και «Φύση» για την ευγενική χορηγία φυτικού υλικού και ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού, την επόμενη χρονιά σε μια άλλη γειτονιά της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet